Szilveszterkor csak nálunk szokás a himnuszoktól kezdve a szózatig mindent végighallgatni, vagy ez más országokban is így van?
Figyelt kérdés
2016. jan. 1. 11:54
1/19 anonim válasza:
Más országoknak nincsen Szózatuk, amit egyébként nagy kezdőbetűvel írunk, mint ahogy jelen esetben a Himnuszt is.
2/19 anonim válasza:
Én nem hallottam őket tegnap. Nem néztem a tévét, nem voltam a városi tüzijátékon. Senki sem kötelez rá haver!
3/19 anonim válasza:
Itt se himnuszt se mast nem enekel senki es speci szilveszteri musor sincs, azt nezel, hallgatsz amihez kedved van.
4/19 A kérdező kommentje:
A kérdésre válaszolna valaki? Miért irogattok olyant, aminek semmi köze a kérdéshez?
2016. jan. 1. 17:04
5/19 anonim válasza:
Az elsőnek igaza van. A köztévé máshol is adja a himnuszt.
6/19 kaiu válasza:
Nekünk? Mármint nekünk magyaroknak vagy nektek a családodnak? Mert magyaroknak nem szokás max a himnuszt ami pld m1,atv stb ment 31en. (Bocs tabrol vok)
Nektek? Hat a csaladommal a himnuszt oszt koccintunk.
Lehet nalatok igy van. Remelem kielegito volt.
7/19 anonim válasza:
Nálunk, ha otthon szilveszreezünk, de ha haverokkal is - mindenképpen állva énekeljük a Himnuszt, végighallgatjuk a Szózatot és a köztársasági elnök újévi jókívánságait. Azután egymást köszöntjük, összepuszilózunk és kiisszuk az előre előkészített pezsgőt. Ez 10 perc, ki lehet bírni, szerintünk ez a minimum. Utána megy a dínomdánom tovább.
8/19 anonim válasza:
Lemaradt: más országokban nincs így. Norvégiában lakok, ott senki sem hallgatja a himnuszt (igaz, pocsék és nem is szívhez szóló), viszont a nemzeti zászlót ünnep nélkül is kiteszik (pl ha megjön a gyermek a táborból).
9/19 anonim válasza:
Hogy lehet ennyi sallangot kibírni? Himnusz rendben van, szeretjük, a többi már csak időpocsékolás.
10/19 A kérdező kommentje:
kedves 7-es, minenhol így csinálják, mi is, a kérdés az volt, hogy más országokban is így van-e
örülnék, ha a kérdésre válaszolna, aki tud, aki meg nem tud a kérdéshez hozzászólni, az ne irogasson, mert ez nem fórum, a szabályzattal ellentétes, és kitiltást von maga után
2016. jan. 3. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!