Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A fővárosi rakpartjainknak...

A fővárosi rakpartjainknak miért vannak ilyen hülye neveik?

Figyelt kérdés
"Schlachta Margit rakpart", "Sztehlo Gábor rakpart", "Angelo Rotta rp.", "Nina és Valdemar Langlet rp."... WTF? Ki a halál ez a sok ember? Hallott már valaki életében ezekről az emberekről a rakpartot leszámítva? Egyáltalán mikor nevezték át?
2015. nov. 6. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

[link]

[link]

[link]

[link]

Igaz, te is utánanézhettél volna ha akartál volna, de azért megtettem neked, pusztán önzetlenségből, hogy te is művelődj egy kicsit, és tudj olyan emberekről valamit, akikről rakpartokat neveztek el Budapesten. Legalább annyit, hogy léteztek. Kellemes olvasgatást :)

2015. nov. 6. 13:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, neked nemcsak a rakpartokkal lehetnek dühítő gondjaid.
2015. nov. 6. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
A Power of google rakpart 3. szám alatt van a rakpart elnevezési iroda.
2015. nov. 6. 14:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve a főpolgármesteri eredetű Nagy Utcaátnevezési Láz áldozatául estek a rakpartok is, előtte normális nevük volt, amiből még az elhelyezkedésük is kiderült. A fene se tudja megjegyezni a mostaniakat.
2015. nov. 6. 18:39
 5/7 A kérdező kommentje:
1-3: Úgy látom, félreérthető voltam. Én is megnéztem, kik voltak ezek, akikről amúgy életemben nem hallottam. Nagyon szép, önzetlen emberek voltak, csak nem tudom, miért pont róluk kellett elnevezni a rakpartokat, amikor azokat praktikusabb lenni elhelyezkedésük alapján vagy más támpont szerint elnevezni, mint kimondhatatlan, kacifántos külföldi neveket adni nekik. Azzal, hogy megkérdeztem, kik ezek, nem segítséget kértem a wikipédia használatához, hanem érzékeltetni akartam, hogy az átlagember az életében nem hallott róluk. Természetesen tudom, hogy ti kivételek vagytok, és gyerekkorotokban is Schlachta Margit válogatott műveit olvastátok, meg Nina és Valdemár Langlet eszmefuttatásaiból írtátok a diplomamunkátokat, de én, és a többi 1,99 millió budapesti a büdös életben nem hallott róluk, és valószínűleg mindannyiunk élete egyszerűbb lenne, ha "budai alsó rakpart" lenne a neve. Na mindegy. Az utolsónak meg köszönöm, hogy egyetért velem.
2015. nov. 6. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem megér egy próbát, hogy legyenek szívesek visszanevezni!

Ki kell tenni valamit a sarokra, vagy odaállni, hogy, gyerünk emberek, hívjuk már valami hétköznapi néven a rakpartokat.

Addig is mi hívhatjuk a rendes nevükön mind. Úgyse fogja senki ezeken a művészneveken hívni egyiket se, szerintem.

2015. nov. 30. 23:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, #6 megjegyzésed nemcsak érthető, de támogatható. Csak tudod, a probléma az arányokkal van. A ma regnáló kurzusnak ennél kicsit jobban zavaró és 2 milliónál több embert nemcsak kellemetlenül érintő, de rendkívül nehéz helyzetbe hozó cselekményei is vannak, voltak. Sőt, ma már a mindent túllihegő gerinctelenek vannak túlsúlyban. Megéri, jól fizet ez nekik.

Ha tehát rakpart névgondjaid vannak, a megoldáshoz vezető cselekvést a parlamentnél kell kezdeni. Másképp nem fog menni, csak a zavaró esetek száma nő tovább.

2015. dec. 1. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!