Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A németek is ismerik a batyut?

A németek is ismerik a batyut?

Figyelt kérdés

Mikor valaki elindul világot látni, vándorolni, akkor magyaroknak általában megvan a kép a fejében a bot végén lévő batyuról.

[link]

Ilyen van a németeknél is?

Szótárban lefordítottam a batyut, beírtam a google képkeresőbe, de egyikre sem adott ki ilyen találatot. A németeknél ez nem ismert dolog?

2015. szept. 21. 18:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Náluk már Ötzi is diplomata-táskával közlekedett...

A németek is ismerik. Bizonyára elnézted. Az én magyar-német szótáramban 4 változat is előfordul a batyu-ra: Bündel, Binkel, Bündchen, Gebund.

2015. szept. 21. 21:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Épp ezt mondom, hogy megnéztem szótárban, én is megtaláltam mind a négy változatot rá. Mindegyiket beírtam a google képkeresőjébe, de egyik szóra sem adott ki batyus képet. Ezért feltételeztem, náluk nem túl elterjedt ez a batyu dolog.

Viszont közben megtudtam, hogy nagyjából ismerik, és a Bündel a helyes szó rá. Bár valaki szerint Brotzeitbeutel.

2015. szept. 21. 21:28
 3/5 mustafa33 ***** válasza:
das Rückengepäck, der Huckepack
2015. szept. 28. 19:08
 4/5 mustafa33 ***** válasza:
A német országokban nem tudom, de felvidéken a zipsereket, bulinereket és gründlereket arról lehetett felismerni, hogy nem batyuval jártak piacozni meg vásárra, hanem hátizsákal - Rücksack, a mántáké bőrből volt (rabsic hagyomány :-) )
2015. szept. 28. 19:18
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

A szó, amit kerestem, a Bündel.

2015. szept. 29. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!