Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a baj a kommunizmussal?

Mi a baj a kommunizmussal?

Figyelt kérdés
2010. febr. 20. 12:40
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
41%
Szerintem a kommunizmus, mint olyan, alapjaiban véve jó. Viszont voltak emberek, akik ezt elferdítették. Ezáltal már nem olyan lett, mint amilyennek lenie kellett volna.
2010. febr. 28. 13:06
 22/23 anonim ***** válasza:
93%

1982-ben diplomaztam a volt Szovjetunioban, magyarra nehezen lefordithato nevu szakon, kb:

Ellenorzo-mero muszerek es termeles-automatizacio.

Csak erdekessegkeppen a tantargyak:

1. A kommunizmus epitesenek alapveto problemai.

2. Az SZKP kongresszusai.

3. Marxizmus-Leninizmus.

4. Brezsnyev osszes muvei.

5. Idoszeru politikai aktualitasok.

6. Tervgazdalkodas az SZKP elveinek megfeleloen es segitsegevel.

7. Munkaugyi jog.

8. Termelesvezetes.

9. Elektronika es villamossag.

10.A termeles automatizacoja.

Volt tobb is, de ezekbol kellett vizsgazni!

Az 1. vizsgan azt mertem modani, hogy a kommunizmus epitesenek alapveto problemaja az, hogy a letezo kommunizmus nem mukodik, mukodo kommunizmus nem letezik!

A diplomat megkaptam, de vezeto beosztasban soha nem dolgozhattam (csoportvezetokent sem).

2010. márc. 4. 07:24
 23/23 anonim ***** válasza:
Mert a klasszikus kommunizmus eltapossa az egyént,minden elé helyezi a "közérdeket",amely valójában nem más mint a hatalmon lévő párt érdeke.Az életszínvonal romlása a célja,hogy az egyén minél kevesebbel is beérje,igénytelen legyen.A gazdaságot mind hozzá nem értő embrek irányították(tervgazdálkodás)Hosszú távon megvalósíthatatlan,életképtelen.
2010. aug. 24. 20:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!