Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi az, hogy a bajoroknál az...

Mi az, hogy a bajoroknál az óra fordítva jár?

Figyelt kérdés
Kerestem egy alkalmazást a telefonomra, és beírtam hogy "bayrisch". Ugye sok mindent kiadott, köztük legalább 5 úgynevezett bajor órát, megnéztem, mert érdekelt, miben más az ottani óra, és mindegyik leírásában benne volt, hogy ha igazi bajor vagy, itt van neked az óra, mert hogy a bajor órák fordítva járnak stb. Mindegyiken fel volt cserélve a 3-mas és a 9-es és fordítva ment.. Most náluk komolyan fordítva jár az óra? Vagy mi ez?
2014. nov. 22. 08:48
 1/9 anonim ***** válasza:
A bajoroknál is úgy járnak az órák, mint nálunk,és nincs felcserélve a 3-as és a 9-es sem.
2014. nov. 22. 08:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen viccnek szánt órák, de természetesen normál esetben itt sem ez az általános. ( Ez olyan, mint MO-on vannak duplafenekü poharak, amikben látszólag van valamilyyen ital, de nem lehet kiönteni, stb)
2014. nov. 22. 09:04
 3/9 anonim ***** válasza:
7%
Elképzelhető. Mert az összes német olyan fordított ember. Buta nép. Értsd úgy hogy aki ide jár 20-30 éve nem tudta megtanulni hogy , GULYÁS LEVES. Csak ennyit tud: GULLAS ZUPE.
2014. nov. 22. 09:08
 4/9 anonim válasza:
83%
Ha olyan "buta nép" a Német ,és nem tudja kimondani ,hogy "Gulyás leves" akkor én hogyan tanultam meg Magyarul? :)
2014. nov. 22. 10:01
 5/9 anonim ***** válasza:
miért lenne buta nép a német?? ha neked azon múlik, hogy buta vagy nem, hogy ki tud-e mondani valamit a mi nyelvünkön akkor nagyon el vagy tévedve... (ez a 3. kommentelőnek szólt.)
2014. nov. 22. 13:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
mi is úgy mondjuk a nagybritanniai black puding-ot, hogy fekete puding... ettől még nem leszünk buta nép.
2014. nov. 22. 13:54
 7/9 anonim ***** válasza:

"Mi az, hogy a bajoroknál az óra fordítva jár?"

Hülyeség.

"Mindegyiken fel volt cserélve a 3-mas és a 9-es és fordítva ment."

Akkor rosszul nézted. Az összes számjegy fel van cserélve az óra függőleges tengelyére tükrözés szerint (kivéve ugye a 6-ost és a 12-est, mert ezek a tükörtengelyre esnek). Épp ezért, ennek az óratípusnak eredetileg tüköróra a neve. Hogy miért pont szegény bajorokra húzták most rá valahol, azt nem tudom. Hol olvastad ezt?

2014. nov. 22. 15:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, a többi számjegy nem volt az órán, csak a 3,6,9,12 ezért mondtam, hogy a 3 és a 9 volt felcserélve. És mondtam már, hogy a telefonomon kerestem egy alkalmazást, beírtam, hogy bayrisch és kiadott egy csomó ilyen órát, hogy bayrische uhr.. elolvastam a leírásukat és mindegyikben ez volt, hogy a bajoroknál ilyen az óra. de én is hülyeségnek gondolom.
2014. nov. 22. 16:25
 9/9 Csézé1 válasza:
Zoltán Csölle 2005. november 4-én, újra egy nagy órát tettek fel a fő toronyra. A nyugati oldalon a számlap egy tükörkép, ennek megfelelően a mutatók (szándékosan) ellenkezőleg járnak emlékezve Valentinra(Karl Valentin- bajor komikus) illetve Bajorországra (Willy Brandt: "Bajorországban az órák máskép járnak"). A keleti oldalán az óra az óramutató járásának megfelelően mutatja az időt. [link]
2014. nov. 23. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!