Tényleg igaz, hogy a debrecenieknek van tájszólásuk?
20:07es
én vérbeli miskolci vagyok mégis jösztök-et használok :)) érdekesek ezek a tájszólások
Igen, a közértet nem is a tájszólásért írtam. Csak, hogy ezen szavak is másak.
Igen, a Pestieknél én azt nem is vettem észre, mármint, hogy az AZ névelőnél elhagyják a z-t. Nekem az tűnt fel, ami kissé zavaró is, hogy tulajdonnevek elé is névelőt raknak. Pl Menjünk már AZ Évához, hogy mondja meg A Sanyinak...
Amúgy igen, a jösztökről-jöttökről már máshol is hallottam, és ebben igencsak van valami, mert nekem például nem jön a számra a jöttök. Viszont ismerek debrecenit, aki azt használja. Ez is környezeti inkább. Hogy hol nőttünk fel. :)
"A tv-n felnőtt korosztály már sokkal szebben beszél, mert gyakrabban hallja a szép kiejtést."
Igen: pósta, ezmiatt...
Milyen hülyeség azt hinni, hogy Pesten 'szebben' beszél valaki, mint pl. Gyöngyös környékén.
Megint én, még az előzőhöz kapcsolódva egy cikk: [link]
A kérdésedre válaszolva pedig igen, van tájszólásuk a debrecenieknek, szerencsére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!