Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Kötélostornak a nyárfa vagy...

Sarathie kérdése:

Kötélostornak a nyárfa vagy az akácfa nyél a jobb?

Figyelt kérdés
Megcsináltam életem első nagy kötélostorát. Majdnem 2 méteres. És az érdekelne, hogy milyen nyele legyen? Akác vagy nyárfa? És kb milyen hosszú/vastagságú?

2014. júl. 8. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Az akác az nem törik?

A nyár mintha hajlékony lenne... Én azt választanám.

2014. júl. 8. 13:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen én is valahogy így gondolkoztam, de tanácsokat szeretnék olyantól aki talán ért hozzá
2014. júl. 8. 15:10
 3/4 anonim ***** válasza:

A kötélostor az a karikás ostor? (nem ismerem ezt a kifejezést bocsi)

Az akác az biztos hogy nem törik, az egyik legszívósabb fa. A nyárfát meg főként papíriparban meg raklapgyártásra használják, puhafa.

Nekem emlékeimben az él hogy nagypapám a karikás ostornak akácból csinálta a nyelét. Kb. 40 - 50 cm hosszú 3-4 cm vtg. azt, ha akácból készült el nem töröd.

A kis terelő ostornak (kb 80 cm. hosszú nyéllel 1 szál 1 méteres madzag + egy kis rafia) meg orgonából vágott ki vesszőt.

2014. júl. 16. 18:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A kötélostor karikás csak ugye nem bőrből hanem kötélből fonják.
2014. júl. 16. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!