Mi a különbség a nemzeti kisebbség és az etnikai kisebbség fogalma között?
Figyelt kérdés
Nem találtam egyértelmű választ a neten, de lehet, hogy csak bénán kerestem.2014. jún. 22. 21:25
1/4 anonim válasza:
A nemzeti kisebbség egy adott országhoz kötött. Az etnikai egy valláshoz.
2/4 anonim válasza:
Nem egészen.
A nemzeti kisebbségnek van saját országa. Szóval ilyenek a magyarországi németek, a szlovákiai magyarok, vagy a bulgáriai törökök.
Az etnikumnak nincs saját országa, egy vagy több országban létezik a többségi nemzetek mellett. Ilyenek a cigányok, kurdok, szorbok.
3/4 anonim válasza:
Egész egyszerüen én nemzetiségi kisebbségi vagyok, Győzike meg etnikai
4/4 anonim válasza:
A hazai nemzeti és etnikai kisebbségek közül a horvát, német, román,
szerb, szlovák, szlovén kisebbség kialakult, stabil oktatási intézményrendszerrel rendelkezik. A második csoportba tartozó nemzetiségeknek nincs,
vagy csupán egy-egy intézménye van, anyanyelvüket az ún. vasárnapi iskolák keretein belül ápolják (bolgár, görög, lengyel, örmény, ruszin, ukrán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!