Ausztria valóban annyira liberális hely, hogy teljesen kiállnak eurovíziós indulójuk, a transzvesztita Conchita Wurst mellett?
Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, mert a tegnapi Eurovízió során az osztrák fellépő egy ünnepelt sztár volt (megjegyzem, szerintem is nagyon jó hangja van), de úgy gondolom, hogy Magyarország (és a legtöbb kelet-európai ország) nem küldene ki transzvesztita énekest a versenyre.
Az osztrákoknál ez tényleg egyáltalán nem probléma?
Ausztria igen liberális, azért is talán mert pl állandóan le "Németezik" őket, de rohadtul nem németek. Osztrákok befogadó nép, már csak a hatalmas turizmusra tekintettel is. Hagyományokat Népviselet/zene stb őrzik.
De a történelmükkel nincsenek teljesen megbékélve. A Habsburg család tagjai sokáig "nem kívánatos személy" volt, úgy ahogyan a Hitlerért sem vannak oda, kicsit paranoiásak is egy kicsit, mert pl google utcaképét sem engedik az országba...
Kicsit érdekes, de egy osztrák nem csinál ebből wurst-ból nemzeti kérdést, mint pl a turbó magyar. Röhög rajta egy ízeset és kész...
"Ausztria valóban annyira liberális hely"
Nos, ezek szerint igen, de Mo-nál csak liberálisabb lehet egy európai ország.
10. - A Conchita az meg puncit spanyolul xD
De amúgy nekem most esett le, hogy a Dana International az pasi volt...Komolyan nem tudtam :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!