Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Meg maradt 100 szem Merckformi...

Meg maradt 100 szem Merckformin 1000 mg-os tablettám. Lejárati idő 2014.12. hó. Mit tudok vele kezdeni?

Figyelt kérdés

2014. máj. 5. 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Leadod a legközelebbi gyógyszertárban, ahonnan elviszik mint veszélyes hulladékot.

Ha értékesíteni próbálod, azzal bűncselekményt követsz el.

2014. máj. 5. 18:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem értékesítésre gondoltam, hanem mondjuk idősek otthona, vagy mit tudom én. Mivel ez elég jelentős mennyiség és nem is olcsó, illetve viszonylag elterjedt cukorbetegek kezelésére szolgáló szer. Csak úgy kidobálni felesleges lenne, ha segíthetek vele valakinek, akinek pont erre van szüksége.
2014. máj. 6. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:
A lejáratig még van egy fél év...
2014. máj. 6. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nagyon gyakran vagyok úgy több betegség lévén, hogy új gyógyszert kapok, akkor a le nem járt maradékot minden esetben a háziorvosomhoz viszem, Ő tudja ki van ráutalva, hogy ingyen neki adja.

Ezt javasolnám

2014. máj. 7. 07:38
 5/7 bloodbunny válasza:
Ne dobd ki, mert veszélyes hulladék! Ne add oda magánszemélynek, mert tilos! A jogszabály szerint patikában kell leadnod. Ha odaadod a háziorvosodnak - ahogy azt valaki írta -, az már az ő dolga, hogy mit csinál vele. Ha vállalja a felelősséget, az az övé. A Merckformin buborékcsomagolásban van, ha az sértetlen és jól látszik rajta a lejárati idő, akkor az orvos a saját felelősségére odaadhatja egy másik betegnek.
2014. máj. 7. 16:56
 6/7 A kérdező kommentje:
3 doboz fel sincs bontva, a negyedikben pedig egy teljes levél van.
2014. máj. 8. 21:05
 7/7 anonim válasza:
A legjobb megoldás tényleg a háziorvos, illetve a gyógyszertár. Oda tudod visszavinni, hogy esetleg más is gyógyulhasson még a Merckforminnal...
2014. máj. 10. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!