Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hagyományőrzők! Bőrmellvértre...

Hagyományőrzők! Bőrmellvértre szegecselt fémlapocskák?

Figyelt kérdés
Lassan elkészül a bőrmellvértem (nem lamellás vagy pikkelyes, csak sima). Szerintetek az nagy marhaság lenne, ha bronzlapokat szegecselnék rá? Tudok 2mm-es bronzlemezt szerezni, abból kis négyzet vagy téglalap alakú lapocskákat kivágnék, majd a bőrre rászegecselném. Egy ilyen mellvért, védene annyit, mint egy láncing? :)

2014. ápr. 21. 20:40
 1/1 anonim ***** válasza:
Helló! Nekem írhatsz privátot ilyen ügyben, már készítettem páncélt de nem tudom garantálni a teljes hitelességét annak, amit mondok, tehát ne vedd készpénznek! Ahogy elképzelem amit leírsz arra gondolsz, hogy egy bőr mellényszerűségre szegecselsz fém lapocskákat. Namost ez egy elég jó ötlet, láttam már ilyet. De csak akkor működik, hogy ha elég szorosan szegecseled fel őket, különben a nagy réseknél sebezhető lesz. A túl szoros sem jó, mert akkor meg a mozgásodat korlátozza. Szerintem védene annyit mint egy láncing, ha a bronzlapok formája jó. Nem szabad csúcsocsra illetve domborúra csinálni őket (laposan hagyni sem egy jó ötlet, a legjobb ha a szélére csinálsz valami szegélyt), mert különben a rá érkező nyílvessző ill. szúrófegyver hegye lecsúszik róla, pont a sebezhetőbb bőr részre. Ha ezt jól megcsinálod, szerintem simán véd annyit mint egy láncing. Én spec. nem szeretem a láncinget mert nehéz, és egy erős szúrással lazán széttörik néhány szem ami bőven elég ahhoz hogy továbbhatolva súlyos sérülést okozzon.
2014. aug. 15. 22:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!