Más országokban komolyan otthagyják pénzt az asztalon az éttermekben, bárokban, kávézókban és elmennek?
Nyugati országokban ez természetes.
Ausztriában a metrón akartam utazni, és keresgéltem az aprópénzemet a pénztárcámban. Közben a mögöttem álló férfit előreengedtem és magyarul mondtam, hogy előre engedem. Megkérdezte tőlem, hogy magyar vagyok vagy csak tudok magyarul? Amikor mondtam, hogy magyar vagyok és csak egy napot töltök Bécsben, elcsodálkozott. Azt mondta, hogy egy unikum vagyok, mert a magyarok nem szoktak jegyet váltani a metróra, hanem bliccelnek.
Ez a "nem fizetés" magyar szokás csak.
engem pesten valamelyik plázába amikor meghívtak vacsizni az illető ugyanezt csinálta, távozás, asztalon pénzhagyás és helo
szóval nem kell ehhez messzire menni
Szia!
Ez más formában is létezik.
Kőszegen, Szentgotthárdon a házak előtt kis asztalokon, székeken van kinn a virágcsokor, lekvár, miegymás és az ára egy cetlin. Mellette becsületkassza, benne a pénz, amit a vásárlók bedobtak.
Az a gond, hogy ma már csodálkozni kell azon, ami normális.
Képzeld el, én tudok hazánkban egy kis falut, ahol a boltosra rálőcsölték a kereskedést a többiek, de nem ér rá egész nap azzal vacakolni.
Reggel átveszi a tejet, kenyeret, a friss árut a szállítóktól, aztán megy a dolgára. A bolt egész nap tárva nyitva van, az emberek kiszolgálják magukat és általában fizetnek is. Aki nem, az felírja a nevét, a vásárlását egy papírra és gondolom, később rendezi.
Igaz, egy eldugott kis falu és nem is sok mindent árul, de arról árulkodik, hogy az emberek lehetnek becsületesek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!