Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az USA-t miért szeretik...

Az USA-t miért szeretik annyian? Miért vágynak oda annyian? Mitől jelentősebb, mint a többi ország?

Figyelt kérdés
2009. nov. 7. 19:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Mint az előttem lévők már kifejtették: egyrészt az USA-ban tényleg magasabb az életszínvonal, másrészt a filmekből szokás ismerni, és ezekből az ország előnyös oldala látható és nem a problémái.

Az USA nem Európa, sok minden másképp működik ott. Pl. az emberek sokkal többet dolgoznak, sokkal kevesebb a szabadságuk, és többet keresnek, mint mondjuk Franciaországban (ami a másik véglet). Bizonyos fajta embereknek ez a stílus tetszik, másoknak az európai.

Az USA-ról nem szokás tudni a hibáit. Azt, hogy ott 2,5 millió ember van börtönben, 2-szer annyi, mint Kínában, hiszen az USA-ban cégek működtetik a börtönöket, és eredményesen lobbiznak a bíróságoknál és törvényhozóknál minél hosszabb büntetésekért olcsó rabszolgamunkaerő reményében. A közbiztonság sok helyen rossz. A közelmúltban nagy sajtót kapott az egészségbiztosítás nélküliek (40 millió ember) ügye, de korábban ezt sem volt szokás emlegetni. Európai szemmel nézve anyagias, munkamániás, kevéssé szolidáris, kemény és keménykedő kultúra.

Régen az USA az "amerikai álomról" volt híres. Ez azt jelentette, hogy hagyományosan az USA-ban nincs munkanélküliség és kevés embernek van diplomája, nem papírmániások. Ezért aki akart dolgozni, az tudott, és bárki, nulláról indulva, megcsinálhatta a szerencséjét, ha szorgalmas volt. Ez még egy kicsit ma is így van, de elmúlóban van, mert a tartós munkanélküliség most már ott is probléma. Tény, hogy ott még BSc-je is viszonylag kevés embernek van, ezért nem kell egy takarítói álláshoz két diploma. Ezért az amerikai sokkal előbb elszabadul otthonról és önálló lesz, mint egy európai. Az amerikai álom egy kicsit még létezik.

2009. nov. 9. 16:54
 12/17 anonim válasza:
56%

Magyar emberként jóképességűnek számítasz, ha ügyes vagy, fényesen megélsz ott, de még ha hotdogot árulsz is, nem azon görcsölsz, hogy a hónap utolsó hetére lesz e mit enned.

Ezért fizetsz az amerikai emberek paranoid hülyeségeinek elviselésével:)

Sok a nehézség ott is, teljesen máshogy gondolkodnak odakint, viszont az biztos, hogy minden megtalálható egy akkora országban.

2009. nov. 12. 12:46
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Nekem elég elítélő véleményem volt az USÁ-ról, amíg nem jutottam el oda. Akkor aztán volt szerencsém megtapasztalni, hogy volna még mit tanulnunk... Nem csak gazdaságilag működik másképpen az ország, hanem apróságokban is! Gondolok itt olyanokra, mint közlekedési morál, a szolgáltatások színvonala, akadálymentesítés, stb. Az amerikai emberek - de még a turisták is - azt érezhetik, hogy számítanak.

És ami leginkább furcsa volt magyarként, az az emberek nyitottsága: nem mogorvák, utálatosak, zárkózottak, hanem vadidegenek álltak le velem beszélgetni a legkülönfélébb helyzetekben!

2009. nov. 14. 10:43
 14/17 anonim válasza:
58%
Én egy nyarat kint voltam, Coloradóban és New Yorkban jártam. Egy élhetőbb ország, nekem mindenképp vágyam oda még kimenni, mert szeretem az angol nyelvet is, meg az ottani klímát... És a mentalitást! Valahogy olyan, mintha egy másik bolygón járnánk...
2009. nov. 15. 20:42
 15/17 anonim ***** válasza:
56%
Hát igen. Vannak akik egyszerűen nem illenek Magyarországra, vagy Európába. És ha valamilyen úton (utazás) megtalálják azt a társadalmat amelyik hasonlóképpen gondolkoznak mint ők akkor egyértelmű, hogy vágya lesz oda kimenni. Szerintem ez nem sok embernél van így, de akinél így van, az saját erejéből egyszer kijut majd oda.
2009. dec. 30. 23:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"És a mentalitást! Valahogy olyan, mintha egy másik bolygón járnánk..."

Nekem pl. ez a mentalitás nem tetszik. Riasztóan elmaradottnak, barbárnak érzem az amerikaiak gondolkodását. Mások viszont az amerikai stílust részesítik előnyben, ízlések és pofonok.

A vicc az, hogy kelet-ázsiaiak és dél-amerikaiak társaságában sosem éreztem annyira, hogy idegen, más kultúrából származó emberek között vagyok, mint amerikaiak között. (A másik ilyen érthetetlen és idegen népség az arab). De valószínűleg ez egyénenként különbözik.

2009. dec. 31. 01:31
 17/17 anonim ***** válasza:
71%
hát a mai hülyegyerekek azért szeretik szerintem,mert ott vannak az ilyen bandás repperek(akiket én nagyon elítélek)és a legtöbbjük reppet hallgat.de egyébként ott nagyon sok gyilkosság van naponta is,szóval,nem jó az az ország.
2010. aug. 11. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!