Miért várnak sorbaállva az angolok a buszra?
Ez valami udvariassági formula? És meg van-e szabva mennyien szállhatnak fel? Mert ha igen, akkor azért állnak sorban, így érthető.
Vagy ez csak ilyen filmes baromság, hogy szép sorban állva várnak Londonban és minden más angliai városban, ahol van buszközlekedés?
Nem csak az angolok állnak sorba. A kulturált országokban több helyen így szokás. Nem tülekednek, lökdösődnek hanem megadják a tiszteletet a másiknak. Ha egy angoltól kérdeznéd ezt meglepődne. Miért ne állnánk sorba ? Hogyan lehet másképp ?
Amikor egy japánnal elmentem valami hivatalba ahol nem volt ügyfélhívó, megkérdezte, hogy honnan tudom mikor következünk. Mondtam neki, hogy megnéztem kik voltak itt amikor megjöttünk. Ha ők elfogytak akkor mi következünk. Ő csak csóválta a fejét. Mondta, hogy náluk az emberek érkezési sorrendben leülnek a székekre.
És most figyelj !
Amikor az első feláll odamegy az ügyintézőhöz a többi arrébb ül egy székkel !
Ahány ház annyi szokás.
aki azt írta hogy gyökerek az kapja be.
azért állnak sorban, mert tiszteletben tartják azt, hogy aki hamarabb érkezett, az hamrabb szállhasson fel a buszra. ennyi. rendes emberek. tudom hihetetlenül hangzik ez az ilyen köcsög magyaroknak...
1. Ha a vezetőnél kell venni vagy bemutatni a jegyet, akkor Magyarországon is sorbanállnak a megállóban, ez a jelenség megtekinthető a Népligetben kb. 10 percenként.
2. Amikor nem ez a helyzet, akkor még Londonban sem állnak sorban a busznál.
3. Ez megint a szokásos "azok a csodálatos nyugatiak / azok a bunkó magyarok" legendagyártás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!