Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért várnak sorbaállva az...

Miért várnak sorbaállva az angolok a buszra?

Figyelt kérdés

Ez valami udvariassági formula? És meg van-e szabva mennyien szállhatnak fel? Mert ha igen, akkor azért állnak sorban, így érthető.

Vagy ez csak ilyen filmes baromság, hogy szép sorban állva várnak Londonban és minden más angliai városban, ahol van buszközlekedés?

2009. okt. 18. 20:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
Mert gyökerek. Na de a viccet félretéve, semmivel sem udvariasabbak, mint mi, magyarok; úgy tudom, hogy ott van vmi festés v. korlát a buszmegálló előtt, és azt automatikusan figyelembe veszik.
2009. okt. 18. 20:18
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
sajna nem tudom,de örülnék ha itt is így lenne.Tömegiszonyom van,rosszul vagyok tőlük,mindenki tolakszik,nyomják egymást az emberek a bmegállóban,ha beáll a busz.Idegesítő,nem bánom ha 1 órát állok is,akkor is a legvégén szállok fel,megállok/leülök távolabb a tömegtől addig is.
2009. okt. 18. 20:20
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

Nem csak az angolok állnak sorba. A kulturált országokban több helyen így szokás. Nem tülekednek, lökdösődnek hanem megadják a tiszteletet a másiknak. Ha egy angoltól kérdeznéd ezt meglepődne. Miért ne állnánk sorba ? Hogyan lehet másképp ?

Amikor egy japánnal elmentem valami hivatalba ahol nem volt ügyfélhívó, megkérdezte, hogy honnan tudom mikor következünk. Mondtam neki, hogy megnéztem kik voltak itt amikor megjöttünk. Ha ők elfogytak akkor mi következünk. Ő csak csóválta a fejét. Mondta, hogy náluk az emberek érkezési sorrendben leülnek a székekre.

És most figyelj !

Amikor az első feláll odamegy az ügyintézőhöz a többi arrébb ül egy székkel !

Ahány ház annyi szokás.

2009. okt. 18. 20:24
 4/12 anonim ***** válasza:
19%
mert hogy álljanak? négykézláb, egymás tetején?
2009. okt. 18. 20:24
 5/12 anonim ***** válasza:
59%

aki azt írta hogy gyökerek az kapja be.

azért állnak sorban, mert tiszteletben tartják azt, hogy aki hamarabb érkezett, az hamrabb szállhasson fel a buszra. ennyi. rendes emberek. tudom hihetetlenül hangzik ez az ilyen köcsög magyaroknak...

2009. okt. 18. 20:29
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Hmmm mikor én Londonban voltam, nem tapasztaltam ilyet, az ottani emberek ugyanúgy várták a buszt, mint mi.
2009. okt. 18. 20:38
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
Mert udvariasak. Bárcsak bevezetnék ezt itthon is - vagy visszaállítanák azt a régi szokást, hogy a sofőr szólítja először a messzi célállomásra igyekvőket, majd sorban a többit, végül azokat, akik a legközelebbre mennek, mert azok tudnak állni negyed órát, de ne már az álljon, aki 3-4 órát utazik, a csomagjaival. Én egyszerűen nem bírom a tolakodást, rosszul leszek, másokat sem szeretek bántani, így inkább nem állok be a nyomakodók közé, hanem a végén felszállok, max. nem lesz helyem...
2009. okt. 19. 12:45
 8/12 anonim ***** válasza:
29%
Bizonyos buszokra nem is engednek fel, ha már nincs ülőhely. Majd jön a következő.
2009. okt. 19. 16:40
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

1. Ha a vezetőnél kell venni vagy bemutatni a jegyet, akkor Magyarországon is sorbanállnak a megállóban, ez a jelenség megtekinthető a Népligetben kb. 10 percenként.

2. Amikor nem ez a helyzet, akkor még Londonban sem állnak sorban a busznál.

3. Ez megint a szokásos "azok a csodálatos nyugatiak / azok a bunkó magyarok" legendagyártás.

2009. okt. 20. 08:25
 10/12 A kérdező kommentje:
köszi a választ mindenkinek!
2009. okt. 20. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!