Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » MIt csináltok advent vasárnapo...

MIt csináltok advent vasárnapokon?

Figyelt kérdés
és mikor gyújtjátok meg a gyertyát? Vagy mi ennek a családi "hagyománya"? Meséltek esetleg valamit, vagy énekeltek, vagy meg se tartjátok esetleg?
2009. okt. 13. 16:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig készitek koszorut saját kezűleg :)A első gyertyát december első vasárnapján gyújtom meg, ebéd előtt.

17/L

2009. okt. 13. 16:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én amíg anyáékkal laktam első vasárnap délután csináltuk a koszorút este felé meg meggyújtottuk.Mivel mi négyen vagyunk mindenki másikat gyújt meg:D

eZ lesz az első adventem a vőlegényemmel még nem tudom hogy lesz:D

2009. okt. 13. 17:09
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, de főleg az érdekelne, hogy mi történt miután meggyújtottátok :) ottmaradtok ilyenkor beszélgetni a karácsonyról, vagy csak úgy ég, vagy régi emlékeket idéztek föl esetleg? Írjatok még nyugodtan, mindenkit felpontozok ;)
2009. okt. 13. 17:30
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
mi együtt szoktunk lenni de tévé esetleg megy...de igen szoktunkl beszélgetni.Szülők sztoriznak mi volt mikor kisgyerekek voltunk:DNAgyon szeretem az adventet.
2009. okt. 13. 17:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az volt a szokás, anyuéknál is, meg így, hogy külön lakom, akkor is, hogy minden adventi vasárnapon este gyertyagyújtás, annyi karácsonyi dal eléneklése, ahány gyertya ég. Amúgy semmi extra nincs, csak ennyi.
2009. okt. 13. 18:16
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
ugyanazt csináljuk, mint bármelyik másik vasárnap...max az esti tv nézés közben ég vagy 10 percig a gyertya
2009. okt. 13. 19:26
 7/11 anonim ***** válasza:
26%
Nem jelent nekem semmit, sőt kifejezetten zavar hogy már november végén karácsonyi fényekbe öltöztetnek egy csomó házat még a közelünkben is. Majd idővel megjön vagy sem az ünnepi hangulat, most még korainak tartom a készülődést.
2009. nov. 29. 17:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Délig alvás, délután tanulás. Advent = vizsgaidőszak kezdete, karácsony = vizsgaidőszak közepe.
2010. dec. 7. 21:31
 9/11 Salx Narval ***** válasza:
Egy szóval reagálnék, egy előttem szóló megjegyzésére.Teljes mértékben egyet értek azzal, hogy szétcseszik az ünnepek varázsát ezzel az erőltetett, előrehozott, "hangulatkeltéssel".Egy hónappal az ünnepek előtt már elkezdik a reklámozást, a boltok tele vannak mikuláscsokival, szaloncukorral.Mire tényleg ünnepelni lehetne, már lerágott csont az egész.Na meg a felvásárlóláz.:D Felénk is van egy-két barom, akinek a háza már hetek óta ki van díszítve, a szomszédai pedig, próbálják túlszárnyalni.Teljesen átvesszük ezt az amerikai, idióta stílust.Mi nem vagyunk vallásosak, csak hagyományból ünnepelünk, de megpróbáljuk megadni az ünnep tiszteletét, szeretettel, békességgel,apró ajándékokkal.Vasárnap, este gyújtjuk a gyertyákat és ilyenkor a kislányom énekel egy dalt, én Jézusról mesélek neki és felidézzük a régi karácsonyokat.Mi csendesen, szűk családi körben ünnepelünk.
2010. dec. 8. 03:54
 10/11 anonim válasza:
sima szombatként kezeljük ^ ^
2010. dec. 8. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!