MIt csináltok advent vasárnapokon?
Figyelt kérdés
és mikor gyújtjátok meg a gyertyát? Vagy mi ennek a családi "hagyománya"? Meséltek esetleg valamit, vagy énekeltek, vagy meg se tartjátok esetleg?2009. okt. 13. 16:37
1/11 anonim válasza:
Én mindig készitek koszorut saját kezűleg :)A első gyertyát december első vasárnapján gyújtom meg, ebéd előtt.
17/L
2/11 anonim válasza:
Én amíg anyáékkal laktam első vasárnap délután csináltuk a koszorút este felé meg meggyújtottuk.Mivel mi négyen vagyunk mindenki másikat gyújt meg:D
eZ lesz az első adventem a vőlegényemmel még nem tudom hogy lesz:D
3/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, de főleg az érdekelne, hogy mi történt miután meggyújtottátok :) ottmaradtok ilyenkor beszélgetni a karácsonyról, vagy csak úgy ég, vagy régi emlékeket idéztek föl esetleg? Írjatok még nyugodtan, mindenkit felpontozok ;)
2009. okt. 13. 17:30
4/11 anonim válasza:
mi együtt szoktunk lenni de tévé esetleg megy...de igen szoktunkl beszélgetni.Szülők sztoriznak mi volt mikor kisgyerekek voltunk:DNAgyon szeretem az adventet.
5/11 anonim válasza:
Nálunk az volt a szokás, anyuéknál is, meg így, hogy külön lakom, akkor is, hogy minden adventi vasárnapon este gyertyagyújtás, annyi karácsonyi dal eléneklése, ahány gyertya ég. Amúgy semmi extra nincs, csak ennyi.
6/11 anonim válasza:
ugyanazt csináljuk, mint bármelyik másik vasárnap...max az esti tv nézés közben ég vagy 10 percig a gyertya
7/11 anonim válasza:
Nem jelent nekem semmit, sőt kifejezetten zavar hogy már november végén karácsonyi fényekbe öltöztetnek egy csomó házat még a közelünkben is. Majd idővel megjön vagy sem az ünnepi hangulat, most még korainak tartom a készülődést.
8/11 anonim válasza:
Délig alvás, délután tanulás. Advent = vizsgaidőszak kezdete, karácsony = vizsgaidőszak közepe.
9/11 Salx Narval válasza:
Egy szóval reagálnék, egy előttem szóló megjegyzésére.Teljes mértékben egyet értek azzal, hogy szétcseszik az ünnepek varázsát ezzel az erőltetett, előrehozott, "hangulatkeltéssel".Egy hónappal az ünnepek előtt már elkezdik a reklámozást, a boltok tele vannak mikuláscsokival, szaloncukorral.Mire tényleg ünnepelni lehetne, már lerágott csont az egész.Na meg a felvásárlóláz.:D Felénk is van egy-két barom, akinek a háza már hetek óta ki van díszítve, a szomszédai pedig, próbálják túlszárnyalni.Teljesen átvesszük ezt az amerikai, idióta stílust.Mi nem vagyunk vallásosak, csak hagyományból ünnepelünk, de megpróbáljuk megadni az ünnep tiszteletét, szeretettel, békességgel,apró ajándékokkal.Vasárnap, este gyújtjuk a gyertyákat és ilyenkor a kislányom énekel egy dalt, én Jézusról mesélek neki és felidézzük a régi karácsonyokat.Mi csendesen, szűk családi körben ünnepelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!