Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért köt bele mindenbe a magyar?

Miért köt bele mindenbe a magyar?

Figyelt kérdés

Nos, én egy elég túlsúlyos ember vagyok. Nagyon, 175 centi vagyok és 105 kiló.

Elhatároztam, hogy lefogyok, mert ez így nem állapot.

Meguntam, hogy mindíg a hátam mögött kinevetnek a középiskolások, hogy "nézd már azt a dagit", meg poénkodnak,persze olyan hangosan, hogy én is tisztán halljam.

Nagyon nehezen szántam erre rá magam, mert senki sem támogat, így is támadnak, de akkor is elhatároztam.

Nekik is baj, hogy kövér vagyok, nekem is, akkor megszüntetem a problémát.

Sajnos anyagi helyzetem nem engedi meg, hogy szobabiciklit vegyek meg hasonlók, szóval valahogy mozognom kell a diéta mellett.

Tegnap el is kezdtem. Mint egy tesi óra, bemelegítettem majd elkezdtem futni az utcán (tudom, meglepően hangzik, de a túlsúlyom ellenére, én szeretek futni.)

Viszont megint az ilyen "menő manók" a haverjaik meg a barátnője előtt megint elkezdett poénkodni, poénokkal, viszont már rám is ordított, hogy "FUSS DAGADÉG KOCA, FUSS!" és mindenki elkezdett nevetni. Egy forgalmas utcán ráadásul. A lelkesedésem azonnal megtörte, és leálltam a futással, majd majdnem sírva és megszégyenítve hazarohantam.

Most kérdem én, mi a jó ezeknek a bulizós barmoknak?

Ha kövér vagyok, az a baj, ha próbálok ellene tenni, az a baj.

Miért általam akar vicces lenni a társai szemébe, csak így megy neki vagy mi?

Elég rossz így is az életem.

Mit tehetnék ezek ellen? Nehéz nem figyelembe venni, amikor a fél város előtt megszégyenítenek ezek a csoportban járó bunkógárdák.

2013. márc. 27. 21:23
 1/10 anonim ***** válasza:
31%
ez egy nagyon kamu szagú kérdés. mi köze ennek a magyarokhoz vagy a gárdához? huligánok mindenhol vannak. Nőlj fel agyilag!
2013. márc. 27. 21:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy kamuszagúnak érzed, remélem, hogy soha nem lesz ilyenben részed mint nekem, mert veled ellentétben, én nem sértegeteg senkit látatlanul. Azért írtam oda a magyart, mert köztudott, hogy a magyar ember jobban szeret belerugni a földön lévő emberekbe átlagosan. A gárdát pedig csak úgy hozzáraktam a szóhoz, elnézést, hogy neked ez jött le egyből. De volt egy második kérdésem is, arra is tudsz valamit mondani?
2013. márc. 27. 21:38
 3/10 anonim ***** válasza:

Azt csak te hiszed, hogy az egész város előtt megszégyenülsz.

Az emberek 80%-a le se sz.rja, hogy milyen ember kocog el mellette.

Az én környékemen is rengeteg túlsúlyos ember jár el kocogni.Eleinte le is szólták őket, mint téged is, de most már senkit nem érdekelnek.Eljárnak kocogni, és kész.

2013. márc. 27. 21:40
 4/10 anonim ***** válasza:

"köztudott, hogy a magyar ember jobban szeret belerúgni a földön lévő emberekbe átlagosan."

Erről viszont úgy beszél, mint egy tényről.És még nem is igaz.ráadásul még statisztikát sem lehet róla csinálni, hogy köztudott legyen.És gondolom nem éltél mind a 200-valamennyi országban eleget ahhoz, hogy összehasonlíthasd őket.

2013. márc. 27. 21:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Szard le és röhögd ki őket, a lényeg, hogy legyen önbizalmad, ha hiszel magadban, minden könnyebben megy ;)
2013. márc. 27. 21:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Jót tesz, ha világosan látod a valóságot. Egy kicsit beleélted magadat abba, aminek a helyzet látszik, pedig épp te tapasztalod nap mint nap, hogy a látszat nem egyenlő a valósággal. Hadd szedjem össze, mi a valóság! Semmi újat nem fogok mondani, szinte csak megerősíti azokat a dolgokat, amiket eddig is tudtál. Jó lesz azért így egyben áttekinteni.

A kerítés mögül kiugató kutya miért csinálja? Frusztrált, nem mehet oda, nem szaglászhat kedvére, nem figyelsz rá, nem lehet a területe, ahol mozogsz, pedig túl közel vagy a területéhez, és magához a kutyához is, ettől feszült, és mivel a területszerzés szeretne szóhoz jutni, marad a csaholás, mert nem kaparinthatja meg az utcát. Pedig már valószínűleg járt is ott. Ez düh, a tehetetlen düh. A kutyán látszik is, azonnal tudod, hogy sík ideg...

Az ember kicsit másfajta jószág, de belül már-már ugyanaz. Még a területszerző, rangsorállító viselkedés is előfordul, főleg azoknál, akik nem tartanak soha önvizsgálatot, nem gondolkodnak, mielőtt cselekszenek, egyszóval mentesek a tudatosságtól, megrekednek valahol az ösztönlény és a szerepember közt a tudatossági skálán. Ez nem valami irigylésre méltó állapot, igaz?

Nem hinném, hogy elégedettek magukkal. Azon dolgoznak, hogy átélhessék az önelégültség varázsát egy-egy pillanatra, és egyáltalán nem tudják, hogy ez messze nem ugyanaz, mint a rendes, egyszerű önelfogadás, ami csak van, és nincs vele további teendő. Irritálja őket, hogy a te önelfogadásod nyilván csillagos ötös, mert szemmel láthatóan felismerted a problémát, nem söpröd szőnyeg alá egy pillanatra sem, elfogadod a helyzetedet, magadat, és amikor teszel ellene, akkor mindez nyilvánvaló lesz. Ha szivatnád magad, akkor nem tennéd pontosan azt, ami megszűnteti a problémát. Serceg a levegő az önazonosságtól. Ezek a kutyák nem nagyon tudják ezt elviselni. Rászorulnak, hogy újra és újra tutujgassák a lelküket, de nem hallják a saját belső hangjukat, annyira el vannak foglalva a kényszeres szerepeikkel. De miért "választják" ezt a beszűkült tudatú, kényszerekkel és hazugságokkal terhelt mellékutcát? Egyszerű: nem akarnak szembenézni a tényekkel: tele vannak hibákkal ők is. Testivel, lelkivel, szellemivel, érzelmivel... Félnek szembenézni önmagukkal. Ez elég fos lehet, van miért sajnálni őket. Persze szemtől-szembe nem érdemes se sajnálni, se felnyitni a szemüket. Lehetséges úgy csinálni, hogy senki ne sérüljön, de nagyon nagy gyakorlat kell hozzá. A legtöbb, amit tehetsz, hogy tiszteletben tartod a gyengék útját is, és természetesen engeded, hogy tudtukon kívül folyamatosan színt vallva (kicsit kilóg a lóláb ugye) helybenjárjanak lelki fejlődésük történetében.

De mégiscsak tűrhetetlen, hogy a nyílt utcán szénné égetnek, igaz?

Elárulom: nem tűrhetetlen, és még csak nem is kell zavarjon. Tudnod kell, hogy ez neked nagy hibád, hogy azt hiszed, hogy másoktól függ a lelkesedésed. Sőt, azt mondanám, egyik legnagyobb bűnöd (jaja!), hogy gondolkodás nélkül elhiszed, hogy erőtlenné tesz pár kiáltozó kölök. Igen, kedvét szegheti az embernek könnyen, és igen, a legtöbb embernek kedvét szegi az ilyesmi. De könyörögve kérlek, tarts egy rövid önvizsgálatot! Én így látatlanban, nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy akkora erőt hordozol, amekkorát nem szívesen hinnél el, hogy hordozol. Ez felelősség. Amikor meghátrálsz, akkor semmi más nem történik, mint nem vagy tudatában, mekkora erő munkálkodik benned, és hogy nehogy könnyű legyen visszatérni természetes állapotodba, inkább hiszel ilyen se füle, se farka összefüggésekben, hogy mások szavain és viselkedésén múlik, mire vagy képes.

Nézz meg egy kisgyereket! Erősebb mindenkinél, beleértve az apját is, nyilvánvaló. Ez nem mese, tényleg nagyobb lelkierő van benne szinte akármelyik felnőttnél. A kevés kivétel vagy jógi, vagy kung-fu mester, vagy guru, vagy shaolin, érted mire gondolok. Önazonosság. Csak ennyi, nem több. Ami több, az már szerep vagy kényszer. Igen, sajnos ez a "járvány" minden egyes embert "megfertőz": olyan a kultúránk, amiben természetes dolog mások szemével nézni magunkra, természetes a megfelelési kényszer, és kötelező is "alkalmazkodni".

Az igazság ismét egyszerű: alkalmazkodni csak annyira érdemes, amennyire önmagad maradsz a kompromisszumok közt is. Megfelelned kb egyvalakinek kell (ha úgy döntesz, van egy második: Isten), de ez se szigorú ügy, nem kényszerít semmi. Hazudni és szerepet játszani se tilos, de legalább legyen tudatában az ember, mit művel. Aki megszokásból ölt fel álarcokat, az nincs egészen tudatánál. Erre csak annyi a mentség, hogy jelenleg nagyjából mindenkinek ez a megszokott alapállapota.

Kaptál ebből egy kitekintőt, kezdj vele bármit! :) A legnagyobb vicc, hogy semmi nem fog változni ezután sem, csak értesz egy-két dolgot, és tök kiegyensúlyozott lehetsz, ha nem feded el seregnyi önbecsapással, amit ma megértettél. Ha azt az egy tévedést, miszerint kedved szegi egy kutya csaholása, hátrahagytad ma, akkor már megérte nyomatnom itt a mentálhigiénés maszlagot! :)

2013. márc. 27. 22:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Utolsó...teljes mértékben igazad van!

Miért engedjem meg, hogy az én és az álmom közé pár aluliskolázott lelkileg nulla gyerek álljon?

El is érem a célom, ha már elkezdtem, minek hadjam abba?

Azért akarok lefogyni, mert sovány, és netalántán esetleg izmos akarok lenni!

Nem azért, merthogy nekik tetszek!

Teljesen igazad volt mindenben utolsó, bánom is én, hogy te pszihológus vagy, vagy sem, értesz az emberekhez!

Holnap újra el is kezdem az edzést, és csak arra fogok gondolni, hogy bennem van akaraterő tenni valamit, míg ők csak lustulnak és dugnak hegyire!

Fogyásra fel!

2013. márc. 27. 23:32
 8/10 anonim válasza:
Én már csak azért is lefogynék, hogy megmutassam nekik, hogy leszarod mit gondolnak rólad. Kitartást én szurkolok, miattuk ne legyen sírhatnékod köpj rájuk és folytasd tovább :)
2013. ápr. 2. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Valszeg azért próbált meg felvágni a barátai előtt azzal hogy mást megpróbál megalázni, mert egy önbizalomhiányos kis f*sz egy igazi galacsin sz*r aki csak mások s*ggéből kiindulva tud csak érvényesülni az emberek között. Te csak légy céltudatos és kitartó! És ne add fel, mert sokkal messzebbre fogsz eljutni mint az a pondró kis sz*r aki most még beszólogat neked. Kitartás!
2013. ápr. 2. 19:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Én meg csúnya vagyok, és középiskolás, a lányok frodónak hívnak. Egyszerűen nem érdekel, az alakom jó, kondícióm is, csak a sok okoska kicsúfol.

Máskor homoszexuálisnak hittek,mert egy kövér ember elesett az úton én meg felsegítettem. Kérdezem, miért most ott kellet volna hagynom? A többiek meg röhögtek rajta. A kérdésemre azt válaszolták nekem is nevetnem kelet volna.

Ha gondolod írhatsz levelet.

15F

2013. ápr. 3. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!