Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Valóban rokonságban vagyunk a...

Valóban rokonságban vagyunk a török néppel?

Figyelt kérdés
Sokat hallottam már erről, a táncuk is nagyon hasonlít a miénkre, a hegedűs zenéjük is.

2013. márc. 7. 17:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ja!! Kettőn áll a vásár. Az egyoldalú szerelem, nem szerelem...

Ilyen és még hasonló közhelyeket lehetne itt elpuffogtatni...

2013. márc. 10. 11:47
 12/13 anonim ***** válasza:
"okszi-kakszi halzsíros"... gratulálok, kedves mustafa, gondolom, sok tapasztalattal rendelkezel Finnországgal és a finnekkel kapcsolatban. Ajánlom, menj ki egy hétre Helsinkibe! A "halszagúak" egy csikket nem fognak az utcán eldobni, minden patika tiszta, az emberek nagyságrendekkel kulturáltabbak és tudatosabbak, mint nálunk. Amúgy senki sem vérrokonságról beszél, hanem nyelvtaniról. De, ha genetikai markereinket nézzük, az szinte teljesen megegyezik a környező szláv népekével, tudományos tény, hogy a szlovákokban több ázsiai marker van, mint bennünk. Nem mellesleg egy népet, vagy társadalmat nem a "vérében" mérnek, az, hogy mi volt több száz éve a üköd se nem ad, se nem vesz el belőled. A tudatosság, az életmód, az emberség, mely kezdődik ott, hogy nem szemetelünk az utcán, az orrunk hegyénél tovább látunk, és nem a kicsinyes, önös érdekeink vezérelnek minket, és nem kaparjuk ki a mellettünk lévők szemét, a környezetünkben mindenkinek megadjuk a tiszteletet, stb. Tudod, valahogy azok a "halszagúak" sokkal előrébb járnak ezekben, mint mi sumérsittyapártus, übermensch, árja magyarok.
2013. márc. 10. 12:31
 13/13 mustafa33 ***** válasza:

Nem, nem voltam Finnországban nem is tervezem. Más égtájak felé jártam. Ha pedig a tisztaság az etalon, én német lakosú kisvárosban nőtem fell és ott sem találtál az utcán semmi nem oda valót.

Tisztelem a finneket, és nagyjaikat például vänriki Häyhä Simot (lempinimi Valkoinen kuolema).

Nyelvet olyat tanul az ember amilyet akar. Ha te a kiszuhaélit fogod beszélni, attól még nem foghatom rád, hogy zulukaffer vagy, hiába az ő nyelvükön beszélsz. A bolgár sedm lesz soha szláv, csak a nyelve. Nyelvrokonságot meg olyat alkot egy ügyesebb nyelvész amilyet akar és nem csak Stockholm-Istókhalma ☺ szinten. De az hogy milyen fajta vagy bizony a géneken és egyébb biológiai markereken múlik, nem egy tanult (átvett) nyelven.

2013. márc. 10. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!