Nemesség az 1800-as évektől?
Hát én lehet, hogy buta vagyok hozzá, de a nemesség szerintem nem szűnt meg az 1800-as években, csak egy kicsit háttérbe szorult, de aztán a kiegyezésből nagyon is kivette a részét!
A forradalomban természetesen ők is részt vettek, ki így ki úgy. A hazaszeretőek nyilván harcoltak is. De voltak olyanok is, akik inkább udvarpártiak voltak. Voltak olyanok is, akiket fel is akasztottak a forradalmárok, mert szerintük hazaáruló volt. (Egyik rokonom is így járt.)
Aki pedig részt vett a forradalomban azt pedig próbálták elnyomni. (ükapám apja)
De az általános amnesztia után mindenki szépen visszakapta a címeit és újra helyre állt a rend.
Én is nemesi leszármazott vagyok, de kicsit érdekes a történet, így nem sok mindent tudok az őseim életéről, de engem is nagyon érdekel és sokat kutatok ebbe az irányba.
Ha gondolod írj privátban! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!