Jelentős sváb/tót lakosságú falvakban élő magyarok! Van köztetek és az etnikum között feszültség?
Vagy teljesen jól megvagytok? Szüleitek/nagyszüleitek idején is teljes egyetértés volt?
Nálunk anno még külön báloztak a svábok és a magyarok, mára azonban már teljesen össze van mosva minden.
Tót többségű településen éltem az esküvőmig. Négy éve sváb faluban lakunk (a férjem és egész családja echte sváb), és én soha, semmilyen ellentétet nem tapasztaltam.
De anyósom mesélte, hogy még az ő lánykorában kibeszélték és valamennyire ki is közösítették volna azt a sváb fiatalt, aki nem svábbal áll össze. De ettől függetlenül, már az ő apjának is (vagyis a férjem nagyapja) magyar nő lett az élettársa, miután elgyászolta a feleségét.
Ha néha összezördülnek az öregek, akkor szokta mondani az élettársára, hogy: "látszik, hogy magyar asszony."
Én sváb vagyok, de elsősorban magyarnak érzem magam.
Az, hogy tudom a származásom mindent jelent és egyszerre semmit.
Sokan nem tudom miért vágnak fel a származásukra, attól függetlenül lehetnek bunkók vagy kedvesek illetve hülyék, netán még okosak is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!