Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményetek a horvátokról?

Mi a véleményetek a horvátokról?

Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen értelemben?
2012. aug. 8. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
A tengerparton a vendégszeretet teljesen rendben van. Itt nagy számban van jelen az olasz származású etnikum is. Ők is nagyon közvetlenek. Más tapasztalatom nincs.
2012. aug. 8. 22:19
 3/8 Pingi88 válasza:
Érdekes emberek, a tengerparton (Makarska) velem is nagyon rendesek voltan, előszezonban voltam ott edzőtáborban, senkit nem zavart, hogy magyar olimpiai válogatott melegítőben voltam! Beszélnek angolul, szerezem néhány barátot, akkor kellemeset csalódtam. Nemrég jártam ott újra, vámköteles dolgok is voltak nálam, kapásból a határon elkezdtek szívatni és a vámon sem volt jobb a helyzet, ők már nem beszéltek angolul és egyáltalán nem voltak segítőkészek. A tengertől távolabb ez a benyomás, kiv. az a nagyon kedves nő aki előttem ment kocsival, hogy mutassa nekem az utat! Zágrábot érdemes megnézi, szép város érdekes kontraszttal mivel elég elhanyagoltak az épületek, de ez a varázsa (szűk utak!!)
2012. aug. 12. 11:27
 4/8 Erik-son válasza:
Hát ez egy személyes sztori, hogy Supetaron voltunk, és béreltünk motort. Az egyik barátunk fejre esett vele, és lejött 3 csíkban a fényezés az oldaláról, és letört a visszapillantó. Na de lényeg a lényeg hogy amikor visszavittük mondták, hogy valami 1000 kuna, vagy mennyi lett volna... Megkérdeztük egy magyar autós barátunkat, hogy kb. mennyibe kerül egy ilyen és mondta, hogy 5000 Ft-nál nem több... Végül addig mentek, hogy feljelentették a haverunk, és végül ezer euró lett a összdíj... (Jó drága nyaralása volt.)
2012. aug. 13. 10:32
 5/8 anonim ***** válasza:
A Magyaro-on elö horvat nemzetisegüekröl? Összetartonak tünnek kivülröl, talan a leginkabb ök apoljak a nemzetisegi hagyomanyaikat.
2012. aug. 14. 12:54
 6/8 anonim válasza:
Szia :) én most jöttem haza éppen Krk szigetéről...voltam már Görög és Olaszországban is,de mégis itt voltak a legbarátságosabbak az emberek...mivel én szlovákia vagyok jól értem a nyelvüket,ezért pár barátra is szert tettem :) csak ajánlani tudom :)
2012. aug. 15. 12:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Látom mindenki jót írt, amivel teljesen egyetértek, mivel a horvátok nagy része, (tengerpartokon) a turizmusból él, ezért nagyon kedvesek a turistákkal, de had írjak negatív véleményt is. Étteremben vacsoráztunk, (tengerparti étterem teraszán) és fizetésnél kiszámoltuk és megadtuk a pincérnek a szokásos +10%-ot borravalóként, erre ő megkérdezte, hogy "magyar?" mi mondtuk, hogy igen, erre ő: "kevés" Még mi éreztük magunkat kellemetlen helyzetben. Az étterem nevét sajnos nem tudom, pedig megnéztem az összes képet, de sajnos nem olvashatóak a feliratok, de a GPS koordináta N45.226837 E13.59377, az Obala marsala Tita úton van nagy rózsaszín épület, fehér ablakokkal, fehér teraszkerítéssel. NE MENJETEK ODA!!!
2012. aug. 16. 11:25
 8/8 anonim válasza:
Én nem rég jártam Trogirban és környékén és nagyon tetszett a horvátok kedvessége (főleg a magyarokkal szemben). Ott (legalábbis ahogy ott láttam) nagyon kedvesek és illedelmesek. (Sőt nagyrészük még magyarul is tud.) Még a horvát határőr is kedveskedett. Az egyetlen negatívum az ahogy a nagy részük vezet: nem a legilledelmesebbek.
2012. aug. 17. 21:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!