Tényleg igaz ez a babona?
Akin a pók mászik, hamarosan terhes lesz. Ma mászott rajtam egy pók, és mikor megemlítettem az édesanyámnak, ezt a választ kaptam.
Nem nagyon hiszek a babonákban, de pl. tavaly nyáron egész végig hallottuk a bagoly huhogást, és szeptember végén tatám meghalt. Pedig egy hónappal azelőtt még semmi baja se volt, levezetett száz kilométert. Így mostanában kicsit óvatosabb vagyok a babonákkal.
Hát az utcába négy ember halt meg másfél hónap alatt. De mindegy, engem a pókkal kapcsolatos hiedelem érdekel. Hogy egyáltalán létezik-e.
Aktív szexuális életet élek, és igaz, hogy védekezünk, de balesetek mindig történhetnek.
Tapasztalatból mondom:ez így igaz.
Pók Tamás
"Tényleg igaz ez a babona?"
Nem érzed a kérdésedben a paradoxont?
A babona a világ mágikus szemléletéből fakadó hitet, vagy erre épülő tevékenységet jelent, ami tévesen közvetlen összefüggést tulajdonít ilyen viszonyban valójában nem álló dolgoknak.
Hogy lenne már igaz? Ez egy _babona_. Cseng a bal fülem. Örömhírt hallok. Viszket a tenyerem. Pénzt adok/kapok. Viszket a talpam. Táncolni fogok. Puff neki.
"nem nagyon hiszek a babonákban" - Szegény nagypapád, Isten nyugosztalja, ugye, nem gondolod, hogy a bagoly miatt halt meg? Ez az élet rendje, a baglyok huhognak, a kutyák vonítak (mert ez is halált jövendöl), az emberek meghalnak, és ha ez véletlen egybeesik, az emberek mindent mögé szeretnének látni.
Az a baj, hogy ezekből a kérdésekből lesznek a "Megsimogatta a fenekem a barátom, lehetek terhes?" (+ Pók is mászott rajtam!)
Egyébként igen, jelezhet terhességet. Úgy a következő húsz évben be is fog következni. Feltéve, ha lány vagy...
Mifelénk az járja, hogy akin a pók mászik, annak hívatlan vendége lesz. Nevezhetjük ezt nemkívánt gyereknek is, ha gonoszak akarunk lenni. De ugye azt te is tudod, mi kell a gyerekhez, több, mint egy pók.
Apropó bagoly. Azt tudtad, hogy a bagoly nem csak viszi, hanem hozza is a lelkeket? Újabb gyerek. Sőt, mondok jobbat, ahány ujjára ül a menyasszony a lakodalmán, annyi gyereke lesz. Terhes asszonynak nem szabad semmire rácsodálkoznia, mert akkor olyan lesz a gyereke is. Ha terhes asszonyra szilva hullik, ott lesz anyajegy a gyereken, ahol az asszonyt a szilva érte.
Mindenesetre, jó, ha felkészülsz egy hívatlan látogatóra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!