Pontosan mi az a táncház? Olyasmit hallottam, hogy ott népzene szokott csak lenni. De mehet oda olyan is, aki nem néptáncos, csak érdekli az ilyesmi?
A táncház ragyogó hely. Az ott összegyűlő fiatalok (és kevésbé fiatalok) igazi, élő népzenére táncolnak olyan magyar táncokat, amelyeket sok esetben az adott vidékről meghívott idős(ebb) emberektől tanulnak abban a formában, amelyben évszázadokon át járták őket.
Teljes lelkinyugalommal menj el! A táncházak nagyon jó hangulatú, igazi közösségek, ahová, ahogy te is írod, az emberek "odamennek és kedvük szerint táncolnak" (közben, persze, ismerkednek egymással, beszélgetnek, jól érzik magukat együtt). Csak szép élményeket szerezhetsz, ha oda jársz. Próbáld meg bátran.
Le fognak pontozni de leírom azért, h ha nincsenek direkt kezdőknek szóló oktató alkalmak, akkor jellemzően profik járnak oda, és nagyon nem tolerálják a bénázást. De ez még a kezdőknek szóló ingyenes tanfolyamoknál is így van, még oda is többségében olyanok járnak akik évek óta táncolnak, és páros táncnál oda kell figyelni h te is kezdővel kerülj párba, ha meg elfogynak a kezdők akkor megszívtad, mert aki már évek óta csinálja nem fog tolerálni, jó esetben sóhajtozik h mikor lesz már vége és unottan másfelé bámul, vagy éppen megjegyzéseket tesz.
Hagytam is a fenébe az egészet.
Köszönöm szépen a válaszokat, főként az első válaszolónak! :)
Engem igazából nagyon vonz ez a fajta népi kultúra, nagyon tetszik a népzene, azért gondoltam, hogy elmennék egy ilyen táncházba. Szerinted az nem olyan ciki nagyon, ha én nem táncolok, csak nézelődök, ismerkedek, beszélgetek?
Erről a mostani táncházról annyit hallottam, hogy biztosan élőzene lesz, viszont azt nem tudom, hogy kifejezetten kezdőknek is tartanak-e "oktatást", ezért kérdezem, hogy nagyon gáz-e, ha csak úgy "elvagyok" ott. :)
egyáltalán nem gáz. nagyon klassz
fiú vagy lány vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!