Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Amelyik gyerek vegyes nemzetis...

Amelyik gyerek vegyes nemzetiségű családban nő fel ő magasabb társadalmi szinten fog állni?

Figyelt kérdés

Én ezt tapasztaltam , bár már másoktól is hallottam.Az egyik szülő magyar a másik német ,a gyerekek mind a két nyelvek tökéletesen beszélnek , nagyon jó tanulók.Társadalmilag magasabb szinten állnak mivel toleránsan , udvariasak és egész mások mint a mai fiatalok többsége.

Valahogy elfogadóbbak , toleránsabbak mint a magyar társadalom gondolom ez azért van mert kettő kultúrában nőttek fel , vegyes szokásokkal.

2012. ápr. 29. 22:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Látom nem jött át egyikünk válaszának sem a lényege..
2012. ápr. 30. 12:52
 22/28 A kérdező kommentje:
De felfogtam és örülök hogy vannak felvilágosult, normális emberek itt is de sajnos az átlag még mindig nem az.
2012. ápr. 30. 13:05
 23/28 anonim ***** válasza:
De ezt honnan veszed? Tele vagy olyan emberekkel, akik naponta mutogatnak másra? A legtöbb ember az ismeretségi körödben műveletlen, ostoba paraszt? Már ne is haragudj, de megint ismétlem magam: ne az én nevemben beszélj. Ne a magyarok többségének a nevében beszélj.
2012. ápr. 30. 13:20
 24/28 anonim ***** válasza:
71%
Tudod, függetlenül az öltözködésemtől és a melegekhez való viszonyomtól, én nem nem szeretnék "felvilágosult" ember lenni. Mármint úgy, ahogy te érted. Inkább megmaradnék művelt, gondolkodó magyarnak. Te pedig legyél csak multikulturális, ha az esik jól neked.
2012. ápr. 30. 13:23
 25/28 A kérdező kommentje:
Multikulturalista?Nem hiszem hogy ez a szó jellemző rám.Miért ne lehetne valaki felvilágosult és művelt is egyszerre?
2012. ápr. 30. 13:26
 26/28 anonim ***** válasza:
52%
Mert abban az értelemben, ahogy te próbálod itt használni, nem tűnsz túl műveltnek vele. Erre mondta a kommentelő, hogy abban az értelemben nem akar az lenni, ahogy te gondolkodsz.
2012. ápr. 30. 13:57
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

Mi az, hogy "társadalmi szint"? Arra gondolsz, hogy van egy hierarchia, aminek az alján az utcai csövesek, a tetején a dúsgazdagok állnak? Vagy arra, hogy vannak születési kiváltságokkal rendelkezők, nemesek (ilyen elvileg már nincs Mo.-n) és vannak közemberek?

Én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy magasabb értelmi szintre kérdezek. Nekem úgy tűnik, hogy a kétnemzetiségű emberek szélesebb látókörűek, talán intelligensebbek is.

2012. máj. 27. 11:32
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező és a válaszolók elbeszélnek egymás mellett. A valóság valahol a kettő között van.

Szerintem az emberek sehol sem rosszabbak vagy jobbak a világon, csak eltérő körülmények között, más-más kultúrában élnek, és ez formálja őket. A nyugati társadalmakban szerintem ezért nem ekkora probléma a diszkrimináció, mert ott magasabb az életszínvonal, és talán nem kell annyira megküzdeni egy-egy állásért, nem a család éhenhalása függ egy pozíción.

A magyar világviszonylatban elfogadó, értelmes nép. Jó, elismerem, vannak problémás és van hová fejlődni, de nem hiszem, hogy olyan rossza helyzet, ahogy ezt a média és egyes emberek állítják. Tudjátok, a jó dolog sosem akkora szenzáció...

A kérdéshez: Igen, a vegyes nemzetiségű családban felnőtt gyerekek toleránsabbak LEHETNEK, de ez nem automatikus. Tény, hogy vannak előnyeik: két nyelv, két kultúra,...stb de csak akkor, ha a szülők ezt a helyén kezelik, és kihozzák a helyzetből a legjobbat. ha nem, akkor ugyanúgy lehet hátrány is ez a dolog, mint előny.

2012. máj. 27. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!