Amelyik gyerek vegyes nemzetiségű családban nő fel ő magasabb társadalmi szinten fog állni?
Én ezt tapasztaltam , bár már másoktól is hallottam.Az egyik szülő magyar a másik német ,a gyerekek mind a két nyelvek tökéletesen beszélnek , nagyon jó tanulók.Társadalmilag magasabb szinten állnak mivel toleránsan , udvariasak és egész mások mint a mai fiatalok többsége.
Valahogy elfogadóbbak , toleránsabbak mint a magyar társadalom gondolom ez azért van mert kettő kultúrában nőttek fel , vegyes szokásokkal.
Mi az, hogy "társadalmi szint"? Arra gondolsz, hogy van egy hierarchia, aminek az alján az utcai csövesek, a tetején a dúsgazdagok állnak? Vagy arra, hogy vannak születési kiváltságokkal rendelkezők, nemesek (ilyen elvileg már nincs Mo.-n) és vannak közemberek?
Én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy magasabb értelmi szintre kérdezek. Nekem úgy tűnik, hogy a kétnemzetiségű emberek szélesebb látókörűek, talán intelligensebbek is.
Szerintem a kérdező és a válaszolók elbeszélnek egymás mellett. A valóság valahol a kettő között van.
Szerintem az emberek sehol sem rosszabbak vagy jobbak a világon, csak eltérő körülmények között, más-más kultúrában élnek, és ez formálja őket. A nyugati társadalmakban szerintem ezért nem ekkora probléma a diszkrimináció, mert ott magasabb az életszínvonal, és talán nem kell annyira megküzdeni egy-egy állásért, nem a család éhenhalása függ egy pozíción.
A magyar világviszonylatban elfogadó, értelmes nép. Jó, elismerem, vannak problémás és van hová fejlődni, de nem hiszem, hogy olyan rossza helyzet, ahogy ezt a média és egyes emberek állítják. Tudjátok, a jó dolog sosem akkora szenzáció...
A kérdéshez: Igen, a vegyes nemzetiségű családban felnőtt gyerekek toleránsabbak LEHETNEK, de ez nem automatikus. Tény, hogy vannak előnyeik: két nyelv, két kultúra,...stb de csak akkor, ha a szülők ezt a helyén kezelik, és kihozzák a helyzetből a legjobbat. ha nem, akkor ugyanúgy lehet hátrány is ez a dolog, mint előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!