Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Lányok ti vártok locsolókat...

Lányok ti vártok locsolókat az idén? Fiúk ti mentek locsolni?

Figyelt kérdés
várom a válaszokat,kort és nemet írjatok:)
2012. ápr. 7. 08:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én nem kérdezek hanem megyek:) ha tetszik, ha nem húsvét van!
2012. ápr. 7. 13:43
 12/18 A kérdező kommentje:
annyira azért nem rossz..:) lányok egy napot kibírunk..elvégre magyar hagyomány!:)
2012. ápr. 7. 15:34
 13/18 A kérdező kommentje:
de azért jobbuli lenne ha mindeki szódával vagy vödörvízzel jönne mint pacsulival..:$:D:D
2012. ápr. 7. 15:35
 14/18 anonim ***** válasza:
attól meg, hogy valami hagyomány, még nem kell, hogy mindenki fejében pozitív legyen.
2012. ápr. 7. 17:30
 15/18 anonim ***** válasza:

Hagyomány, hagyomány, ma már minden hagyományt kiiktatunk, amit nem szeretünk csinálni.

Én nem szeretek locsolni és versikélni, mindig is utáltam.

Egyedül az a jó ebben az ünnepben, hogy szünet van meg sonka.

2012. ápr. 8. 16:37
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. ápr. 17. 22:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy hagyomány, de főleg FALUN! A városi verzió a kölnis locsolás, na mondjuk engem attól is a hideg kiráz, olyan büdös kölnikkel jönnek a fiúk.

De érdekes, arról már kevesebb szó esik, hogy régen falun hány lány kapott tüdőgyulladást, esetleg hányan haltak bele később a tüdőgyulladásukba, amikor egymás után 10-20 alkalommal öntötték nyakon őket vödör vízzel. Én ezt elég barbár szokásnak tartom.

2012. ápr. 18. 11:21
 18/18 anonim ***** válasza:

"esetleg hányan haltak bele később a tüdőgyulladásukba"

Nagyon HVG-sre vetted a hangulatot, nem hiszem hogy lett volna ilyen eset. Sokszor sokkal melegebb a tavasz, mint ma. Amúgy meg a vödrös verzió nem általános, falun is sokan kölniztek régen is, vagy csak kevés vizet használtak fel.

2012. ápr. 18. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!