A húsvéti tojásfestés csak Magyarországon hagyomány? Külföldön ismerik ezt a népszokást?
Az jó ha hívő vagy! A sátán is hisz Istenben, mégsem keresztény!Én is, de én Isten igéjén alapuló igazságokban hiszek, nem pedig holmi szokásokban!
A szokásokban lévő hit nem ad üdvösséget!
Felhívnám kedves figyelmedet arra, hogy a népszokások témakörben vagy, nem a vallásban. Itt mi népszokásokról beszélgetünk, a vallási témájú hozzászólásaiddal szíveskedjél a vallás címszó alatt megnyilvánulni.
Köszönöm
Szia!Én Szerbiában élek, és nálunk is szokás.Sőt még a szerbek között is!Így hát azt feltételezem, hogy a világ többi országaiban is az!
Szia :)
"Igen, de csak extrém szexjátékokban."
Elég prűd lehet az a külföldi ország, ha ez náluk extrémnek számít. :D
Andizsuzsinak!!! "Egyáltalán nincs igazatok. Európa szerte ismerik.
Egy legenda szerint mikor Krisztus a keresztfán függött, előtte egy asszony egy nagy kosár tojással állt meg imádkozni, és Krisztus vére rácseppent a tojásokra. Ezért szokás a húsvéti tojást pirosra festeni."
Ezt az ostobaságot meg honnan vetted? Milyen Bibliában van ez leírva?
# 10/19 Időpont 2012-03-11 16:47
Ad. 1. Sehol nem látom Andizsuzsinál leirva a Biblia szót.
Ad. 2. Megfogod az inkriminált szövegrészt, ctrl c majd bemásolod a keresőbe, és egyből rájössz, hogy ezer helyen megtalálható ez a történet, akár tetszik neked, akár nem. Ha már van interneted, tanuld meg használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!