Ki nyújt kezet először?
Figyelt kérdés
Nőként érkezem állásinterjúra, férfi főnökhöz.2012. febr. 21. 10:34
1/6 anonim válasza:
A nő nyújt kezet. Férfinak nem illik kezet nyújtania nő felé, bár manapság már nem veszik akkora illetlenségnek.
2/6 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, de mindig összezavarodok, annyifélét olvasok. Ő az idősebb amúgy.
2012. febr. 21. 10:39
3/6 anonim válasza:
Könnyen megjegyezheted, ha az eredetére gondolsz. Mikor az úrhölgyek találkoztak egy lovaggal, akkor a lovag nem nyúlkálhatott a hölgy keze után, hanem a hölgy engedte meg, hogy kezet csókoljon neki, ő nyújtotta a kezét. Mi lett volna, ha a lovag elkapja a nő kezét és engedély nélkül összenyálazza! Olyan lett volna, mintha most egy férfi lesmárolna egy idegen nőt. :DD
4/6 anonim válasza:
Nő nyújt kezet először férfinek.
Ha két nő van, akkor pedig az idősebbik a fiatalabbiknak.
5/6 anonim válasza:
Rosszul kérdeztél. Ebben az esetben nem az a kérdés, hogy ki nyújt kezet először !! Hanem az, hogy kell-e egyáltalán kezet nyújtani egy relative személytelen állásinterjún ? Miért hiszik egyesek, hogy állandóan kezet kell nyújtsanak v. kinyújtott kezet megrázzanak. Az már egy bizonyos személyes kapcsolatot jelent. Állásinterjúnál, üzleti vásárlásnál, stb. nincs rá szükség. Egy "Jó napot kívánok" éppen olyan jól megteszi, ha nem jobban.
6/6 anonim válasza:
Egyébként igen, azzal egyetértek, hogy állásinterjún nem mindig szoktunk kezet fogni. De volt olyan is, amikor igen.
Pl., ha az interjúztató "elénk jött", nem pedig egy asztal mögött ülve várta a jelölteket.
Ilyenkor egyébként volt, hogy férfi nyújtott előre kezet nekem (nő), de az egy olyan szituáció volt, hogy abszolút helyén való volt az is, mivel ugye én vártam a folyosón, ő odajött, megszólított, bemutatkozott, és mondta, hogy mehetek be.
De, ha simán egymást követve kellett bemenni, ők pedig fel sem álltak, akkor simán Jó napot, leültem, és ennyi.
Szóval, persze vannak szabályok, de a gyakorlatban helyzetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!