Európában milyen ünnepi fogások vannak a különböző országokban?
Felvidéki magyar:
- Káposztaleves gombával, füstölt házi kolbászal (egészben, de csak nem böjtölőknek ), eperlevél tésztával.
- (főtt kolbász a levesből kenyérel, tormával.)
- mákos mézes bobajka
- rántott ponty, krumplisalátával.
- bejgli.
- éjféli mise után kocsonya
másnap disznótoros (sült hurka kolbász törvekrumplival és nyers savanyú káposztával, este töltött káposzta).
Szlovák: - káposztaleves gombával, krumplival.
- laksa (krumplilángos) fokhagymával
- nem böjtölőknél sült hurka főtt krumplival
- vagy hal
- bobajka mézel
- mákos patkó (bejgli féle)
Anglia:gesztenyével töltött pulyka,puding
Tudom,hogy nem Európában van,de Ausztrália:Vagy közös pikniket rendeznek a tengerparton,vagy barbecue partit a kertben,ünnepi vacsora gyanánt.
Belgium:Az ünnepi menü aperitiffel indul,majd tenger gyümölcseivel folytatódik,a főétel pedig töltött pulyka.
Ismét nem Európa,de Finnország:A karácsonyi vacsora lazaccal kezdődik,majd sajtleves és sült rénszarvashús követik egymást,desszertként tejszínes szilvakrémet fogyasztanak.
Olaszország:Jellegzetes előétel a parajjal töltött ravióli diós vajjal leöntve vagy a gorgonzola töltött gombával.Főételként sült házinyulat esznek pármai sonkával.
A vacsorát elmaradhatatlan desszertek zárják,többek között:tiramisu,fenyőmagos csillag,csokoládés kuglóf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!