Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Európában milyen ünnepi...

Európában milyen ünnepi fogások vannak a különböző országokban?

Figyelt kérdés
kb 5 ország beleértve Magyarországot. Karácsonyi menük kellenének. Köszi:)

2011. dec. 1. 22:04
 1/10 mustafa33 ***** válasza:

Felvidéki magyar:

- Káposztaleves gombával, füstölt házi kolbászal (egészben, de csak nem böjtölőknek ), eperlevél tésztával.

- (főtt kolbász a levesből kenyérel, tormával.)

- mákos mézes bobajka

- rántott ponty, krumplisalátával.

- bejgli.

- éjféli mise után kocsonya

másnap disznótoros (sült hurka kolbász törvekrumplival és nyers savanyú káposztával, este töltött káposzta).


Szlovák: - káposztaleves gombával, krumplival.

- laksa (krumplilángos) fokhagymával

- nem böjtölőknél sült hurka főtt krumplival

- vagy hal

- bobajka mézel

- mákos patkó (bejgli féle)

2011. dec. 9. 01:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen :D
2011. dec. 11. 11:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Alsófogás, madárfogás, lepkefogás... soroljam?
2011. dec. 15. 04:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Nevaeh ***** válasza:

Anglia:gesztenyével töltött pulyka,puding

Tudom,hogy nem Európában van,de Ausztrália:Vagy közös pikniket rendeznek a tengerparton,vagy barbecue partit a kertben,ünnepi vacsora gyanánt.

2011. dec. 21. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Nevaeh ***** válasza:

Belgium:Az ünnepi menü aperitiffel indul,majd tenger gyümölcseivel folytatódik,a főétel pedig töltött pulyka.

Ismét nem Európa,de Finnország:A karácsonyi vacsora lazaccal kezdődik,majd sajtleves és sült rénszarvashús követik egymást,desszertként tejszínes szilvakrémet fogyasztanak.

2011. dec. 21. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Nevaeh ***** válasza:
Franciaország:Előételként Boudin blanche-t,tejes,világos színű kolbászt sütnek,melyet sült,cukros almával tálalnak.Provance-ban a karácsonyi vacsorán nem tálalnak húsételt.Ízletes halételeket fogyasztanak különleges mártásokkal,melyhez forralt bort isznak.Specialitásuk közé tartozik az articsókás omlett és a 13 különböző finomságból álló desszert,házanként más-más recept szerint.Nivernaise-ben disznótoros,Elzászban libamáj és savanyúkáposzta,Roussillonban libamáj,osztriga,pulyka,nyúl az ünnepi vacsora.Bretagne-i specialitás,hogy a liba nyakának bőrét megtöltik,megsütik és burgonyapürével tálalják.
2011. dec. 21. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Nevaeh ***** válasza:
Franciaország északi részén(az előző a déli része volt):reveillon,melyen libamáj,szarvasgomba,vadak,halak,gesztenyés liba vagy pulyka kerül felszolgálásra.Desszertként fehér vagy fekete pudingot és tradicionális francia fatörzset tálalnak,melyet piskótatésztából készítenek.
2011. dec. 21. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Nevaeh ***** válasza:
Németország:ropogós libasültet esznek vöröskáposztával és krumplival.
2011. dec. 21. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Nevaeh ***** válasza:

Olaszország:Jellegzetes előétel a parajjal töltött ravióli diós vajjal leöntve vagy a gorgonzola töltött gombával.Főételként sült házinyulat esznek pármai sonkával.

A vacsorát elmaradhatatlan desszertek zárják,többek között:tiramisu,fenyőmagos csillag,csokoládés kuglóf.

2011. dec. 21. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2011. dec. 21. 13:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!