Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Várjátok a karit? : ) Megvanna...

Várjátok a karit? : ) Megvannak már az ajándékok? Mit vártok benne?

Figyelt kérdés
ÉN NEM TUDOM Ti hogy vagytok vele de mióta ilyen hideg van és már fél hétkor sötétedik állandóan karácsonyi hangulatom van::) Már tervezgetem a fát az ajándékokat már érzem a fenyő illatot áá:))
2011. okt. 11. 16:14
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:
jó akkor gyerek vagyok:D...
2011. okt. 11. 16:36
 32/60 anonim ***** válasza:
En nagyon szeretem a karacsonyt. Foleg amiota "sajat" csaladom van (ferjem meg egy kisfiam) megjobban. Es ki lehet akadni de en igenis nyaron is veszek karacsonyi ajandekot, akkar juniusba vagy juliusba is. Foleg ha a Balaton korul jarok, veszek egy-ket kis ajandekot (kezzel himzett kis teritot, pici fuszer tartot...) ha Ausztraiba jarok akkor veszek ottani kis ajandekokat vagy eppen Kapolcson a vasarba Juliusba stb. Pl. iden mar beszereztem par szalmabol keszitett gyonyoru karacsonyi diszt Kapolcson a kezmuves vasarba. Mindenki kap egyet. Szinten vettem anyunak Hevizen egy gyonyoru kancsot. Szoval ilyenekre gondolok kis apro dolgok. Ezeket szepen elteszem es Decemberben becsomagolom a csalad kulombozo tagjainak. Igy nem kell mint egy orult Decemberben rohangalnom ajandekert a zsufolt uzletekben hanem otthon szepen csomagolgatok, iszogatom a finom forralt puncsot, gesztenyet sutok, illatos gyertyat egetek es sutemenyezek, lakast diszitek stb. :) December kezepetol januar 3-4-ig vagyok szabadsagon ugyhogy van idom rahangolodni a Karacsonyra. :) Persze van par dolog amit decemberbe veszek meg de amugy ha meglatok valamit lehet akkar januar akkor is megveszem es elteszem. Lehet tenleg gaz vagyok, nem tudom. :))
2011. okt. 11. 16:37
 33/60 anonim ***** válasza:
0%
16:34 de akkor könyörgöm minek írsz és olvasod el ezt hogy hánynád ki magad ha mégegyszer kometolsz egy karácsonyi kérdésre ne legyél már ünneprontó mink akkor kezdjük el várni amikor akarjuk pasz vége és kész
2011. okt. 11. 16:38
 34/60 anonim ***** válasza:
0%
16:37 hátssz jó ötlet de addig az ajándékokat hove teszed mert ki nem rakhatod mert meglátják és december 24 kibontsák vagy hogy van most elrakod ilyen dugi helyre
2011. okt. 11. 16:42
 35/60 anonim ***** válasza:
85%

"Kari"-t ugye, nem szoktunk várni, hacsak nem Károly a szerelmünk és a mozinál találkoznuk. :)

Én tudod, mit várok? A szép őszt, a lombok lassú lehullását, az elmúlást jelző időszakot, amikor az ember kicsit befelé fordul és elmélkedik; október végét, majd a csöndes esős-szeles vagy havas novemberi estéket, amikor olyan jó a meleg plédbe beburkolózni egy csésze forró teával a kézben a meleg szobában és olvasgatni vagy kötni; aztán a Halloweent, majd a Halottak napját, amikor a régen eltávozott szeretteimre gondolok és gyújtok értük gyertyát; és csak azután az Adventet. Amikor pedig leégett a négy adventi gyertya, akkor karácsonyozok.:)

És ki nem állhatom, amikor augusztus végén már csillivilli karácsonyi - illetve: Harácsonyi - lázban ég az összes szupermarket, mert elveszik azt az időszakot, ami éppenhogy lélekben a legtisztábban és legszebben felkészít arra, hogy a Karácsonyt meg tudd ünnepelni.

A Karácsony nem az ajándékokról szól, kedves kérdező, mert akinek arról szól, az szokott a decemberi karácsonyi vásárlási láz után hirtelen mély depresszióba süllyedni januárban és fogalma sincsen, hogy mivel töltse ki tavaszig - vagy inkább nyárig, mert az ilyen infantilis ember csak két időszakot ismer: a nyári szabadságot meg a karácsonyt - az időt.

Nem vagy te véletlenül amerikai? Azok ilyen gyerekesek. De ha 16 alatt vagy, megbocsátom. Még kinőheted. :)

2011. okt. 11. 16:44
 36/60 anonim ***** válasza:
84%
Nekem ez még korai. Még csak most készítek őszi lakásdíszeket meg idénygyümölcsökből édességet. Viszont majd december 6. után nekem is lesz karácsonyi hangulatom, és biztos, hogy fogok valami újfajta sütit adventi sütit csinálni. Tavaly cukrozott narancshéjat csináltam.
2011. okt. 11. 16:49
 37/60 anonim ***** válasza:
27%
16:44 most azt hiszed hogy most te sztár vagy még egy 39 éves ember is várja már ilyenkor csak azt kívánom neked hogy legyen egy boldog karácsonyod többet nem !!!
2011. okt. 11. 16:49
 38/60 anonim ***** válasza:
100%
Mi ez a sok karácsonyos kérdés?
2011. okt. 11. 16:52
 39/60 anonim ***** válasza:
73%
Miért kell ilyen durvának lenni nem értem...
2011. okt. 11. 16:52
 40/60 anonim ***** válasza:
16.49: Köszönöm a jókívánságokat. Neked is minden jókat, és örülök, hogy ennyire meghatott az írásom. :)
2011. okt. 11. 16:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!