Mi a véleményetek a skinheadekről?
Hát én sem tartom ész lénynek őket, de csak egy dolog miatt mert egy brit jamaicaiak által alapított csoportban vannak nagy fehér öntudattal.
De ezen kívül én itthon nem tapasztaltam hogy a skinheadek buták lennének. Szerintem ti akarjátok ezt így látni.
Amúgy a közép jobb-ot azért utálják mert az távolabb van tőlük mint a komcsik. ;)
Én amúgy pont annyira nem vagyok balos mint jobbos.
2011. szept. 10. 05:05
nincs skinhead ismerősöm de így kinézetre tetszenek :)
2011. szept. 14. 16:04
13/24 anonim válasza:
Az ostoba kifejezés, az nem feltétlenül az okos vagy a nem buta, vagy a műveletlen oppozíciója. Nos biztosan vannk bennük pozitív értékek, pl vért adnak, vagy átadják az idős néninek a buszon a helyüket, vagy egy boltban eladó... na de a szkinhedségükkel nem értek egyet. És egy bolti eladó hogyn lehet szkinhed? nem szolgálja ki az esetleg általa gyűlölt csoportot????!!
2011. szept. 17. 23:22
2011. dec. 11. 22:08
2011. dec. 12. 05:28
16/24 anonim válasza:
gondolkodtatok már azon hogy talán azért nem műveltek mert a kur*a kissebségnek megy el az összes pénz és így már nincs nekik pénz arra hogy iskoláztassák a gyereket? Másik dolog láttam, hogy sokan írják hogy meglátják hogy néger vagy cigányt és fúj közben semmit nem tudnak róluk... ez egy kur*a nagy baromság... "Akkor tudsz felülkerekedni ellenségeiden ha ismered őket" ezt követik.Aláírom hogy kötekednek,verekszenek,balhéznak de ha te fehér vagy és a cigányok vagy mások betámadnak és van ott skinhead akkor szinte 100% hogy megvéd és akkor majd azok után mond neki hogy ostoba. Másrészt meg nem hiszem hogy az itt irogatók többsége elmúlt már 15 éves, és nem hiszem hogy amit itt leír elmerné mondani egy skinhead szemébe este egy sikátorban...
2011. dec. 12. 17:25
17/24 A kérdező kommentje:
Látom nem igazán egyeznek a vélemények. Az az igazság, hogy én nem igazán ismerek olyan skinheadeket, akik tényleg azok is, max olyat aki annak tartja magát, de ha megkérdezem tőle, hogy ez miről szól, vagy hogy tulajdonképpen ez mit is jelent, és ő tényleg pontosan tudja, olyat nem. De akik annak tartják magukat, azokkal nekem még rossz tapasztalataim nem igazán voltak. Tehát-akiket én ismerek- azok normálisabban gondolkodnak, mint azok közül nagyon sokan, akik ellenzik ezt az egészet. Nem mondom, hogy egyetértek velük, mert amit már írtam is, hogy nem tudom, hogy milyen lehet az, ha valaki ezt tényleg nagyon komolyan veszi(értsétek jól), de ha azt hallom, hogy "skinhead" akkor egyeltalán nem fog el rossz érzés.
18/24 A kérdező kommentje:
és egy kérdés 5:28-nak: amit belinkeltél,azon van egy olyan kép amikor két lány csókolózik. Én eddig azt hittem, hogy a skinheadek ellenzik a homoszexualitást. Lehet, hogy rosszul tudom, csak ez engem most egy kicsit megzavart. Most akkor erről nekik mi a véleményük?
19/24 A kérdező kommentje:
a 16:38-as kommentemhez hozzáfűzném, hogy azokat akiket írtam, hogy ismerem inkább magyar érzelműek, csak skinheadnek mondják magukat. Érdekelne, hogy pontosan tényleg mit takar, hogy valaki skinhead, egy ilyen kérdést is tettem már fel, de arra nem igazán kaptam kielégítő választ. Úgy hogy valaki, ha tudja írja le légyszi, mert tényleg jogosan is írják sokan sok helyen, hogy nem is ismerjük a nézeteiket, meg hogy sokan azt gondoljuk, hogy az a nézetük, hogy minden cigány haljon meg, meg ilyenek, de ha megkérdezem akkor meg nem is igazán tudnak, vagy nem akarnak válaszolni. Légyszíves tényleg írjátok le, mert úgy nem is igazán lehet véleményt alkotni, ha nem ismerjük pontosan a nézeteiket, de csak az írjon, aki tényleg tudja. Köszi előre is.
A magyar skinhead társadalom nagyon heterogén, egységesen nem is igazán határozható meg, nincs is szinte semmi közös bennük. Sokfélék.
Például képzeld, Magyarországon volt amikor már csak azért sem lehet például anti-szemita a skinhead többség, mert származását nem csak az akkor felnőtteket gyűlölő, nagy részt zsidó származású értelmiségi szülők lázadó gyerekből lett punkokból lettek az első skinhead csoportok. Ők megpróbálták az angol gyökereket és elveket a csekély forrás ellenében is hitlesen átvenni. Ja és mivel ők tudtak csak angolul ezért ők alakították az elveket.
2011. dec. 19. 20:51
Kapcsolódó kérdések: