Amerikában hogy engedhetik meg, hogy a kertet ne kerítsék be?
Vannak az ilyen kertvárosi részek, ahol van kert, felhajtó, garázs...stb.
Az ilyen helyeken a filmekben nem látok olyan kerítést min nálunk. Hanem a bejárati ajtóhoz vezet egy járda az útról.
Az ilyen helyeken miért nem csinálnak kerítést?
Senki nem barmolja szét a kertét másnak?
Itthon el sem tudnám képzelni, hogy valaki bejárkáljon az ÉN kertemben csak úgy.
Ott nincs ilyen?
"Senki nem barmolja szét a kertét másnak? "
Senki! Pedig itt is vannak bunkók meg barmok, de egy normális kertvárosi részen nem szokás a kerítés!
Nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy a filmekben.
De ha jól tudom, ott a magántulajdon, magánterület védelme kicsit erősebb eszközöket enged meg, mint itthon. Vagyis - kis sarkítással - a kerítés helyett vadászpuska van.
Illetve - bármilyen nehéz is ezt itthon elképzelni - vannak olyan népek, nemzetek, kultúrák, ahol a kerítés hiánya nem azt jelenti, hogy nyugodtan átmehetünk a szomszédhoz kutyát sétáltatni (illetve anyagcserére), krumplit lopni vagy lerúgni a lépcsőről a korlátot.
nálunk sincs kerítés az utcában senkinek (itt Magyarországon) és senkinek eszébe sincs bejárni a másik kertjébe, de még a kutyák, macskák sem nagyon járnak át...
én mondjuk sok máson kívül azt utálom itthon, hogy az emberek betegesen "rejtegetik" magukat, zárkóznak, takargatják a kertjeiket, meg mindent, mindenkit az ellenségüknek tekintenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!