Melyek azok a dátumok, amelyeket egy magyar embernek tudni kell?
Az aktuális dátumot nem árt ha tudod.
Egyébként meg történelmi dátumokat nem KELL tudni, hacsak nem történelemtanár vagy, ez esetben nem árt. De egyébként teljesen felesleges, az agyad kapacitása sem véges, inkább olyan információkat kellene benne tárolni aminek haszna is van. (Nem lenne ennyi hülye ember.)
Honfoglalás, Árpád-ház, Szent István királysága, mohácsi csata, Nándorfehérvár ostroma, Rákóczi-szabadságharc, 1848/49, trianoni diktátum, 1956.
Én is érzem, hogy nagyon hiányos, amit leírtam, de így éjjel ezek jutnak eszembe hirtelenjében...
Őszintén szólva szerintem inkább egyet se.
Persze ezt nem gondolom teljesen komolyan, de szerintem kulturálisan sokkal "pozitívabb" lenne, ha valaki a mohácsi csatáról nem azt tudná, hogy "Hát valami csata volt 1526-ban" hanem inkább, hogy mi történt Magyarországon az 1500-as évek elején.
Bocs, hogy nem teljesen a kérdésre válaszoltam, de lényeg, hogy szerintem inkább a Magyar történelem fontosabb momentumait szépen folyamatában illik (illene) ismerni, nem pedig néhány évszámot.
Megj.: Mindez magammmal kapcsolatban is kritika, én is tudok néhány évszámot. (István megkoronázása, halála, Aranybulla :), Mohácsi csata, Szabadságharc, Világháborúk, 56, stb...)
De ha valaki megkérdezné, hogy mégis mit tartalmazott az aranybulla, azt leszámítva, hogy nagyon szép évszám... hát gőzöm nem lenne. :( :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!