Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Honnan ered ez a mondás:...

Honnan ered ez a mondás: "felteszi a pontot az "i"-re"?

Figyelt kérdés
Bocs, ha nem helyesen idéztem, vagy, ha nem jó csoportba írtam.
2011. júl. 20. 11:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Aang kérlek,

szeretettel fordulj embertársaid felé és ne idióta barmozz senkit, csak mert másként működik, mint te..

2011. aug. 18. 06:34
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom ez mire jó... A válaszod jellemzi értelmességedet.

Ha nem tetszik nem kell válaszolni. Ezen az oldalon nem lehet normálisan válaszolni?! Csak negatívan, a másikat becsmérelni lehet?!

Minek vagy egyáltalán ezen az oldalon?! Mit keresel itt?!

Káromkodni azt tudsz... de válaszolni nem, szerintem nem jó a válaszod, hamis! Feletted írva szól helyesen, a szó leírása után tesszük fel a pontot...

Hihetetlen, és még én vagyok "idióta barom", szánalom!

2011. szept. 15. 16:08
 13/14 anonim ***** válasza:
43%
a válaszom nem hamis. ha ennyire a rögeszméid rabja vagy kár feltenned a kérdést. mind a két kommentemben ott a válasz. ha te leírod, hogy bicikli, akkor leírod a szót és utána rányomsz három pontot?
2011. szept. 16. 00:33
 14/14 kőművész válasza:
Ez a mondás a magyar köznyelvből eredt, a zsidó emancipáció után amikor a zsidók a beilleszkedés jegyében elkezdték ,,magyarosítani" a nevüket. Általában hazánkban megtalálható helység ill. tájneveket választottak maguknak, azért hogy onnan származónak titulálják őket ( Bajnai,Tabajdi,Túri stb,)... Mivel akkoriban német nyelv volt a hivatalos nyelv, így terjedt el ez a mondás Európába.
2015. dec. 30. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!