Honnan ered ez a mondás: "felteszi a pontot az "i"-re"?
Figyelt kérdés
Bocs, ha nem helyesen idéztem, vagy, ha nem jó csoportba írtam.2011. júl. 20. 11:30
11/14 anonim válasza:
Aang kérlek,
szeretettel fordulj embertársaid felé és ne idióta barmozz senkit, csak mert másként működik, mint te..
12/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom ez mire jó... A válaszod jellemzi értelmességedet.
Ha nem tetszik nem kell válaszolni. Ezen az oldalon nem lehet normálisan válaszolni?! Csak negatívan, a másikat becsmérelni lehet?!
Minek vagy egyáltalán ezen az oldalon?! Mit keresel itt?!
Káromkodni azt tudsz... de válaszolni nem, szerintem nem jó a válaszod, hamis! Feletted írva szól helyesen, a szó leírása után tesszük fel a pontot...
Hihetetlen, és még én vagyok "idióta barom", szánalom!
2011. szept. 15. 16:08
13/14 anonim válasza:
a válaszom nem hamis. ha ennyire a rögeszméid rabja vagy kár feltenned a kérdést. mind a két kommentemben ott a válasz. ha te leírod, hogy bicikli, akkor leírod a szót és utána rányomsz három pontot?
14/14 kőművész válasza:
Ez a mondás a magyar köznyelvből eredt, a zsidó emancipáció után amikor a zsidók a beilleszkedés jegyében elkezdték ,,magyarosítani" a nevüket. Általában hazánkban megtalálható helység ill. tájneveket választottak maguknak, azért hogy onnan származónak titulálják őket ( Bajnai,Tabajdi,Túri stb,)... Mivel akkoriban német nyelv volt a hivatalos nyelv, így terjedt el ez a mondás Európába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!