Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Törökországban mik a szokások...

Törökországban mik a szokások húsvétkor?

Figyelt kérdés
Holnap min fél oldalas házidogát kell írjak Törökországról hogy mik a húsvéti hagyományos, hogyan ünneplik a húsvétot, mit étkeznek stb.FONTOS NAGYON!
2009. márc. 19. 18:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Törökország alapvetően mohamedán ország, tehát nem ünneplik a húsvétot.
2009. márc. 19. 19:34
 2/10 A kérdező kommentje:
karó lesz így :(
2009. márc. 19. 19:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Te választodtad Törökországot? (Butaság volt :)

Válassz egy másik országot, amiről találsz valamit a neten.

2009. márc. 19. 19:42
 4/10 A kérdező kommentje:
a tanárom!! nem én.
2009. márc. 19. 20:30
 5/10 Hintalow ***** válasza:
100%

Érdekes elképzelései lehetnek...

Mond meg neki, amit az első válaszoló írt, és kérd meg, hogy pontosítson a kérdésén.

Esetleg az a kérdése, hogy az ottani keresztény vallásúak hogyan ünneplik a húsvétot? Mert erre meg az a válasz, hogy ugyanúgy mint bárhol máshol, mert akik keresztények ott, vagy betelepültek, vagy felvették a vallást valamilyen okból, tehát csak átvették a szokásokat.

Tehát ott ennek nincsenek hagyományai, amik esetleg eltérnének.

Szerintem a tanár benézte kicsit, ha megengeded a véleményemet:)

2009. márc. 19. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Írj a Törökországi vallásokról! Hogy élnek ott keresztények?

Hogy legtöbben muszlimok, és hogy hogy viszonyul az iszlám Jézushoz?(próféta)

Vonhatsz párhuzamot a ramadám és a böjt a húsvét és a cukorünnep között.

Nem adott irodalmat hozzá?

[link]

[link]

[link]

[link]

Én vagyok a török, Locsolkodni jövök, Ha nem adtok piros tojást, Mindent összetörök.

2009. márc. 19. 20:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem Görög volt az?
2009. márc. 19. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nem szeretnék okoskodni, csak segíteni.

A keresztény húsvét ünnepe több alkotóelemből tevődik össze, ebből az egyik a tavaszi böjtölés (ez sok ősi kultúránál megjelent). Célja az, hogy megtisztítsa a szervezetet a sok káros anyagtól. Ehhez hasonló ünnep van a muzulmánoknál is, Ramadán (a törököknél Ramazán a neve) hónapjában, de az ünnep neve is Ramadán.

2009. márc. 19. 20:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

én első

Igen a ramadant összehasonlíthatjuk a húsvét előtti nagyböjttel, a befejezését, az iftárt a húsvéttal, de a ramadan csak 30 napos, teljesen más alkalomból tartják és idén őszre esik. Tehát az iftárnak a húsvéthoz azon kívül, hogy böjt után jön, nem sok köze van.

2009. márc. 19. 20:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez kb olyan, mint az eszkimók famászási szokásai. Vagy hogyan repül a pingvin. :)
2009. márc. 20. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!