S. O. S! Mit jelent az a közmondás hogy "Ha kettő verekszik a harmadik nyer"?
Figyelt kérdés
Tudom , hogy előttem már ezt írták ,ki de arra még nem érkezett válasz. Nekem is nagyon szükségem lenne ennek a közmondásnak a jelentésére. És ennek is: Egy helyett kettőt lát, Ő a nevető harmadik (lehet hogy valamelyik szólás) Lécci írjatok.2011. jan. 24. 17:30
1/6 anonim válasza:
aki verekszik, az nem nyer, hanem a nevető harmadik. Ketten küzdenek, s végül egyik se jár jól, hanem másvalaki.
Ő a nevető harmadik.
2/6 anonim válasza:
Mindkettőnek azonos a jelentése.Ha ketten viszálykodnak,akkor rendszerint a harmadik a nevető fél.
Akkor is szokták mondani,ha a harmadik ugrassza bele a vitába a másik kettőt, ő pedig nevet rajtuk.
3/6 Morozov válasza:
Erről most eszembe jutott a Rózsák háborúja,ahol a Yorkok és a Lancasterek addig harcoltak a trónért,amíg kiirtották egymást és a Tudorok kerültek hatalomra...
4/6 anonim válasza:
Teljesen ugyanaz mindkettő,egyetértek az előttem szólokkal!
5/6 anonim válasza:
a történelmi példa nagyon illik ide, amit az egyik válaszoló írt :) a lényege, hogy míg a két fél egymással, a viszálykodással van elfoglalva, ebben merül ki minden energiájuk, végül szépen kiirtják egymást, addig egy harmadik élelmes ember kihasználhatja a helyzetet, megvárhatja, míg a kettő elintézi egymást, szépen a háttérben maradva, majd küzdelem nélkül megkapja amit akar
6/6 Kittikehh válasza:
Azt jelenti, hogy két fél viszályából egy harmadiknak szokott haszna lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!