Mondanátok erre még példákat? (homoszexualitás)
Az egyik kérdésnél olvastam itt a következő választ:
"Sok kultúrában még ma is elfogadott [a homoszexualitás]. (Pl Mexikó egyes részein a házasság előtt el kell töltened egy napot egy saját nemű illetővel és csak akkor lehetsz férfi!)"
Tudtok még ilyen példákat mondani? Ilyen "szokásokat"?
Nem muszáj a mai világból. Lehet történelmieket is, bár a görög-római kultúrát lehetőleg mellőzzétek! Annak az idevágó aspektusait már elég behatóan ismerem. (Legfeljebb konkrét példákat írjatok róluk! Azokat megköszönöm.)
Igazából az állatvilágra jellemző inkább, és ott is az utódok életben maradását szolgálja, ha több szülője van egy csemetének, akkor nagyobb eséllyel éri meg a felnőtt kort.
Az emberiség történetében, meg ha megfigyeled a másképp gondolkodó féltalálókra, művészekre jellemző a homoszexualitás, amivel teljesen másképpen is látják a világot, ezáltal újat képesek alkotni, (valószínű a nőies agyuk miatt).
Nagyobb társadalmi elfogadásuk nem igazán volt sehol, a különféle vallások miatt, mivel az nem segíti elő a gyermekáldást így fajunk szaporodását.
De már eléggé elszaporodtunk ahhoz, hogy végre elfogadjuk őket.
Azzal vitatkoznék, hogy a vallások gátolnák.
Az ógörögöknél pl. a vallás is kimondta, hogy valódi szerelem csak két férfi között lehetséges, a férfi-nő kapcsolat pedig csak szükséges rossz.
De a kérdés nem ez volt. Arra lennék kíváncsi, hogy az idézett példához hasonló "szokásokat" ismertek-e.
Ez már megint nem válasz a kérdésemre.
Olyan "népszokásokra" lennék kíváncsi, mint amilyet én is idéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!