Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az USA-ban tényleg mindenkinek...

Az USA-ban tényleg mindenkinek van munkalehetősége?

Figyelt kérdés

Azt mondta több ember, aki volt kint dolgozni, hogy ott azért szegények a négerek, meg sokan, mert lusták dolgozni, de lenne munka mindenkinek.

Igaz ez?

2010. nov. 14. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Az USA-ban is van munkanélküliség, persze aki nagyon akar dolgozni, az talál munkát.

[link]

2010. nov. 14. 17:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy munkát kapnál DE HOGY VÍZUMOT NEM AZ EGÉSZEN BIZTOS.
2010. nov. 15. 00:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, sokkal több a lehetőség, magasabb a fizetések..

Az élet mégsem kerül olyan sokba mint pl Angliában vagy Svédországban. Ugyanolyan Levi's farmert láttam 10$-ért, eredetit az USA-ban, mint amit Mo-n 15-20 ezer forintért.. Nike, Adidas--- ezek alapdolgok, negyedannyiért is megkapod gyakran..

A kaja, elektronikai cikkek, benzin (még mindig) olcsóbb.. Míg Mo-n a minimálbérből nem igen tudsz megélni, kint egyedül már igen.

Lakhatásban nagy különbségek vannak - város, országrész, típus szerinte- van ahol 700$/hó egy szoba, valahol meg már lakás.

Ugyanígy a 600 ezer $-os egyszobás lakás New Yorkban, vidéken már palota..

USA: több helyre vesznek fel középiskolai végzetséggel. Igyekezet, pontosság, fejlődőképesség nagyon fontos viszont. Hajlandó kell legyél továbbtanulni, fejlődni..

Adórendszer államonként más, van ahol a béredből semmit nem vesznek le, de az ingatlanadó sok, van ahol fordítva..

Van ahol az élelmiszerre, ruhára nincs ÁFA, ami nagyon jó, hogy az alapvető dolgokat mindenki ki tudja fizetni.. Mo-n semmid nem marad, a munkáltató utánad fizet, a te béred 50-60 %-a oda veszik, ha veszel vmit még 25% elúszik.. Szörnyű...

Utak jók, egészségügyi intézmények jók.. Iskolák jól felszereltek, nem kell leszólni az oktatást.. Minden megyében vannak kiváló iskolák, minden iskolában más színvonalú kurzusok.. Ha tanulni akarsz, tanulni is fogsz, de nem a tanítóbácsi és az állam fog feletted állva kényszeríteni, mint Mo-n.

Munkanélküliség: középnyugaton a legkisebb, mert itt nem építkeztek túl, nem özönlöttek a népek ide hirtelen, kevésbé dobálták a hiteleket..

Tömegközlekedés: van ahol van, nagyon jó; van ahol 0. Mindenki igénye szerint megtalálja amit keres, egy kontinensnyi országban sok minden különbözik helyenként..

Ami nehéz: KIJUTNI... :( "Amerika az amerikaiaké" mondják sokan.. Ezért előbb el kell odáig jutni, hogy ezek a lehetőségek részese lehessél.. Sok sikert..

Én nem lakom kint, voltam kint látogatóban többször, hosszabb időre is, sok barátom van kint.. De majd tervezem, hogy kimenjek.

Ha elsőre nem megy, az EU is sok lehetőséget tartogat.

2010. nov. 15. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:
45%
Nézz már utána, mennyi az USA-ban a munkanélküliség.
2010. nov. 15. 20:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Te utolsó...de gy tenyérbemászó stílusod van!

Fogadjunk egy buta nő vagy.

Ráadásul az első kommented is micsoda egetverő sza r.

Ecseteled(amiről valójában fingod sincsen,ugye mert nem éltél ott és nem dolgoztál,csak turista vízummal voltál kint 1hétig kb) szal ecseteled h milyen jó(lehet) és utána a végére odaírod hogy ja,de nem lehet kijutni.... :)))) Okos lány vagy.

Látod én ezt feletted 1 mondatban leírtam.

2010. nov. 15. 23:44
 6/6 anonim ***** válasza:

61%-os.. *khm**khm*.. Hónapokat voltam kint.

A te kommented egyenesen szar, mert lehet a kérdező orvos, vagy gyógyszerész, mérnök, informatikus akar lenni, és akkor nem lehetetlen.

Ezért kapod a 61%-ot, mert csak úgy beszólsz valakinek, de megkontrázni nem tudod.. Hiteltelen vagy.

munkanélküliségi ráta(2010 október): Elég nagyok a különbségek..

North Dakota 3.7

Maryland 7.5

California 12.4

Michigan 13.0

Nevada 14.4

Nem mond neked semmit??

Fizetések, adórendszer, lakhatás.. semmiről nem hazudtam.

Évente kb 300 magyar család zöldkártyát nyer.. Lehetetlen?? Nincsenek magyar kitelepülők 2010-ben??

Elég nagy hülyét csinálsz magadból 61%-os.. Buta liba vagy te, aki semmit nem tud, csak egy sort benyög, amit a huszadrangú szakiskolában megtanult a gettóban.

2010. nov. 16. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!