Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Van még olyan ország, aminek...

Van még olyan ország, aminek olyan nyögve nyelős a himnusza, mint a miénk?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 20:43
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
53%
Engem is megdöbbentett, hogy ezzel a primitív kérdésfelvetéssel mennyi embert lehetett hozzászólásra ösztönözni. Amúgy te, kérdező egy frusztrált lúzer lehetsz, ami a monomániás gondolatvilágodból tűnt ki, és abból, ahogy ledorongoltad azt, aki a helyesírásodat kritizálta. Menj agykurkászhoz!
2010. nov. 11. 13:10
 52/59 anonim válasza:
88%
Miért is kéne, hogy neked tetszen a dallama?...Miért is kéne, hogy te azért hallgasd meg a Himnuszt, hogy jó zenét hallj?...Arra ne himnuszokat hallgassál, hanem a hozzád közel álló stílusok zenéit...A szövege a lényeg, hogy mit tartalmaz...Ehhez a szöveghez ilyen dallam illik...Ennyi...Hülyeség ez a bezárva, kényszerítetten írás dolog is...ilyen nem volt...De nem is értem, hogy hogy lehet így megközelíteni a Himnuszt, hogy jó zene e?...Én valahogy soha nem hallgattam így...Mellesleg sokan dicsérik a Magyar Himnuszt...MERT SZÉP
2010. nov. 11. 23:11
 53/59 A kérdező kommentje:

"De nem is értem, hogy hogy lehet így megközelíteni a Himnuszt, hogy jó zene e?"

mit nem értesz ezen?

egy ország megérdemel olyan himnuszt, amit jó hallgatni, és amit nem csak amiatt dicsérnek, mert az a himnusz azt kész.

vannak olyan himnuszok, amiket jó hallgatni. jobban örülnék, ha a magyar is olyan lenne, ennyi.

2010. nov. 12. 00:44
 54/59 A kérdező kommentje:

Kifejtenéd a monomániámat?

az meg nem zavar, ha vki a helyesírásomat kritizálja, mert tudom, hogy szar.

csak azokat unom, akik a helyesírás alapján állapítják meg h mi a szöveg tartalma, meg hasonlók.

2010. nov. 12. 01:01
 55/59 anonim ***** válasza:
100%

"Kifejtenéd a monomániámat? "

Azt minősítettem monomániának, hogy neked teljesen mindegy, ki mivel érvel a véleményeddel szemben,te megmaradsz a "szobába bezárt szerző" verziódnál. Na mindegy, nincs jelentősége. Az is lehet, hogy csak provokálás a célod.

2010. nov. 12. 19:02
 56/59 A kérdező kommentje:

csak nyomatékosítottam a dolgokat.

de mindenképp merev a zenéje, akár bezárták, akár nem.

2010. nov. 14. 23:13
 57/59 anonim ***** válasza:
41%
igaza van a kérdezőnek, a himnuszunk zenéje nagyon szar, generációkat vágott tönkre, majdnem annyira, mint a Szomszédok vagy Amerikában a Dallas
2010. nov. 16. 00:05
 58/59 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled kérdező, én sem szeretem a Himnuszt, nagyon lehangoló. Nekem az jön le belőle, hogy a magyar nép nem csinál semmit, csak vár, mert az Isten majd úgyis segít...
2011. márc. 14. 23:02
 59/59 Gallits Gábor Csaba ***** válasza:

Sziasztok!

Én imádva szeretem a magyar himnuszt,ahogyan Magyarországot is,de tudom,mivel ismerem,hogy nagyon szomorú és szerintem nem a szövege,inkább a dallama miatt.Egyébként amit láttam berakva mint cigány himnusz az nem a nemzetközileg elfogadott cigány himnusz,mert amit úgy raktak be az a romániai beás cigányok által megírt és Magyarországon hibásan cigány himnusznak elfogadott dal,tudom,mivel édesanyám kunmagyar családból származik,édesapám pedig szerbiai roma családból,itt van az igazi nemzetközileg is elfogadott cigány himnusz,ami szintén nem túl vidám szövege szerint,de legalább a dallama vidámabb.:

https://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8

vagy egy másik előadásban,ami szerintem lehet közelebb áll az igazihoz.:

https://www.youtube.com/watch?v=LCUv9W0ViRc

Azért még egyszer írom és mondom imádva szeretem a magyar himnuszt,mert benne van magyar őseink szenvedésének története és reményei is.

2015. szept. 11. 16:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!