Van még olyan ország, aminek olyan nyögve nyelős a himnusza, mint a miénk?
"De nem is értem, hogy hogy lehet így megközelíteni a Himnuszt, hogy jó zene e?"
mit nem értesz ezen?
egy ország megérdemel olyan himnuszt, amit jó hallgatni, és amit nem csak amiatt dicsérnek, mert az a himnusz azt kész.
vannak olyan himnuszok, amiket jó hallgatni. jobban örülnék, ha a magyar is olyan lenne, ennyi.
Kifejtenéd a monomániámat?
az meg nem zavar, ha vki a helyesírásomat kritizálja, mert tudom, hogy szar.
csak azokat unom, akik a helyesírás alapján állapítják meg h mi a szöveg tartalma, meg hasonlók.
"Kifejtenéd a monomániámat? "
Azt minősítettem monomániának, hogy neked teljesen mindegy, ki mivel érvel a véleményeddel szemben,te megmaradsz a "szobába bezárt szerző" verziódnál. Na mindegy, nincs jelentősége. Az is lehet, hogy csak provokálás a célod.
csak nyomatékosítottam a dolgokat.
de mindenképp merev a zenéje, akár bezárták, akár nem.
Sziasztok!
Én imádva szeretem a magyar himnuszt,ahogyan Magyarországot is,de tudom,mivel ismerem,hogy nagyon szomorú és szerintem nem a szövege,inkább a dallama miatt.Egyébként amit láttam berakva mint cigány himnusz az nem a nemzetközileg elfogadott cigány himnusz,mert amit úgy raktak be az a romániai beás cigányok által megírt és Magyarországon hibásan cigány himnusznak elfogadott dal,tudom,mivel édesanyám kunmagyar családból származik,édesapám pedig szerbiai roma családból,itt van az igazi nemzetközileg is elfogadott cigány himnusz,ami szintén nem túl vidám szövege szerint,de legalább a dallama vidámabb.:
https://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8
vagy egy másik előadásban,ami szerintem lehet közelebb áll az igazihoz.:
https://www.youtube.com/watch?v=LCUv9W0ViRc
Azért még egyszer írom és mondom imádva szeretem a magyar himnuszt,mert benne van magyar őseink szenvedésének története és reményei is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!