Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi a véleményetek a kínai...

Mi a véleményetek a kínai emberekről?

Figyelt kérdés
Barátságosak korrektek általánosságban? Jól kijönnénk velük mi magyarok ha tényleg nagyon sokan lennének?
jún. 7. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Nem általánosítok.
jún. 7. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Nem ismerek egyet sem
jún. 7. 13:29
 3/5 anonim válasza:
72%
Kínai üzletekben éttermekben szoktam a viselkedésüket megfigyelni, személyes ismerőseim nincsenek. Kifejezett barátságtalanok, mmintha mindenkire pikkelnének, egyszer sem láttam őket még enyhén szívélyesnek sem pedig üzletet visznek, ott pedig szokás kedvesnek lenni a vevőkkel. Egy vietnámi embert ismerek még ő viszont nagyon aranyos és barátkozós, tudom nem kínai de hasonló :).
jún. 7. 16:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Kínai kínaiakról vagy más országból származó (pl tajvani vagy kisebbségi) kínaiakról?

Nálunk szerintem a barátságtalan viselkedésük részben a kultúraidegenség és nyelvi határok miatt lehet. De találkoztam már kifejezetten gyökér fäsz kínai-kínaival. Ezzel szemben az étteremben, ahova legtöbbet járok vidám és közvetlen a pultos. Ha SZÉP kártyával fizetek, feltűnt, hogy úgy veszi el és adja vissza két kézzel, mintha valami vallásos ereklyét adnánk át egymásnak. Szóval elég erős a kontraszt.

jún. 11. 14:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Az egyik sógorom kínai. Eleinte nem örültem neki, hogy az egyik húgom egy "sárga csíkszemű majomhoz" megy hozzá, de már belátom, hogy nagyot tévedtem. Előítéletes, rasszista barom voltam. Szorgalmas, tisztességes ember, aki hűséges férj (lenyomoztattam évekig) és kiváló családapa.

Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy a kínaiak csak piacos / éttermes "senkik" a hazánkban, közben pedig orvosok, cégvezetők is vannak köztük szép számmal. De a piacosok is lehet több diplomásak vagy professzorok.

Kiröhögjük őket a tört magyarságukért, holott mi sem beszélünk jobban idegennyelveket.

júl. 28. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!