Amikor EU tagországban jársz mi a véleményed az olyanokról akik "eljátszák", hogy nem értenek SEMMIT angolul? Egy szót se?
Kétszer jártam többé-kevésbé így Brüsszelben.
1) Egy középkorú házaspárt kérdeztem meg, hogy egy templomot hol találok. Biztos, hogy nem beszéltek angolul, de a név alapján megértették, mit keresek, és elmutogatták.
2) A brüsszeli reptéren kérdeztem valamit angolul a reptér egyenruháját viselő középkorú nőtől, és franciául válaszolt. Nem azt, hogy nem értett meg.
Miert, mit gondoljak az olaszokrol, akik Londonban eljatsszak, hogy nem ertenek olaszul?
Nem akarnak <erteni> ~ Nem akarjak megerteni.
Mint mikor Conte-t kerdeztek a riporterek, meg mas politikusokat, es azt ismeteltek: nem ertem a kerdest. - Megismeteltek: Meg most sem ertem - volt a valasz.
vagy lehet tenyleg nem ertik.
Ld feljebb - lehet, hogy francia volt.
De a legjobb: toscana-ban megerdezem egy helyitol, valahol vincivel atellenes varosnal, a folyo masik partjan. Minthogy kivalo minosegu hand-made Pinocchio-kat arult***.
Ki is irta a Pinocchio-t?
Kb 60-65 eves ur !!! GYANAKVOAN NEZ RAM.
azt feleli : Nem emlekszem.
eroskodom: Collaudi.
Akkor gyanakodott.
Nem akart veled szoba allni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!