Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Amikor EU tagországban jársz...

Amikor EU tagországban jársz mi a véleményed az olyanokról akik "eljátszák", hogy nem értenek SEMMIT angolul? Egy szót se?

Figyelt kérdés

2023. dec. 8. 10:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%

Kétszer jártam többé-kevésbé így Brüsszelben.

1) Egy középkorú házaspárt kérdeztem meg, hogy egy templomot hol találok. Biztos, hogy nem beszéltek angolul, de a név alapján megértették, mit keresek, és elmutogatták.

2) A brüsszeli reptéren kérdeztem valamit angolul a reptér egyenruháját viselő középkorú nőtől, és franciául válaszolt. Nem azt, hogy nem értett meg.

2023. dec. 9. 18:28
 12/12 harr-ass5 válasza:

Miert, mit gondoljak az olaszokrol, akik Londonban eljatsszak, hogy nem ertenek olaszul?

Nem akarnak <erteni> ~ Nem akarjak megerteni.

Mint mikor Conte-t kerdeztek a riporterek, meg mas politikusokat, es azt ismeteltek: nem ertem a kerdest. - Megismeteltek: Meg most sem ertem - volt a valasz.

vagy lehet tenyleg nem ertik.

Ld feljebb - lehet, hogy francia volt.

De a legjobb: toscana-ban megerdezem egy helyitol, valahol vincivel atellenes varosnal, a folyo masik partjan. Minthogy kivalo minosegu hand-made Pinocchio-kat arult***.

Ki is irta a Pinocchio-t?

Kb 60-65 eves ur !!! GYANAKVOAN NEZ RAM.

azt feleli : Nem emlekszem.

eroskodom: Collaudi.

Akkor gyanakodott.

Nem akart veled szoba allni.

2023. dec. 15. 20:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!