Egy mecsetbe beléphetnek turisták?
Be, persze! Csak nem biztos, hogy ki is lépsz a saját lábadon :)).
A viccet félretéve, szerintem biztos, hogy egy ilyen világhíres helyre beengednek. Az lehet, hogy csak szigorúan meghatározott időben és rendben.
Még nem voltam ilyen helyen. Nem is ez a legnagyobb életcélom.
Imaidőben csak a hívek mehetnek be, de azon kívül meghatározott rendben a legtöbb mecset látogatható.
Ne izgulj az öltözéked miatt; ott majd illendően felöltöztetnek.
Szerintem csakúgy nem, de biztos lehetővé teszik azokban az országokban, amik turistalátványosságok, hogy turisták is bemehessenek.
De attól függ melyik országról beszélsz, mert van olyan iszlám ország, ahol egyébként a hotel kertjéből nem léphet ki a turista, tehát nem mecset közelébe nem mehet, hanem az országba magába sem, csak a hitetlenek számára kijelölt területre.
Ja és egyébként, mert megütötte a szemem, Rómában sem engednek be akármiben a Római Katolikus Templomokba, úgyhogy alapvetően ez nem az iszlám sajátossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!