Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ausztriában mennyire jellemzőe...

Ausztriában mennyire jellemzőek ilyen szigorú kulturális helyi szabályok, mint a többi DACH országban?

Figyelt kérdés

Pl.: Németországban, Svájcban köztudott vannak helyi sajátosságok ez a

"merev" német mentalitás. Ilyesmiket hallottam:

- Erkélyen a növény csak a korlát magasságáig nöjjön, mert tiltja a házszabályzat, ha magasabbra nő már mm-el simán megbüntetnek

- Póló nélkül viszed le a szemetet saját kukádba nyáron azért is

- Este 22 után ne kapcsold fel a villanyt (előfordulhat, hogy tiltja a házszabályzat)

- Ne dugj túl hangosan (mert tiltja a házszabályzat, hallottam már olyat, akikre ezért ráhívták a rendőröket)

- Ha túl hangosan ugat a kutyád simán megbüntetnek

- Ha PET palackon rajtahagyod a kupakot és úgy dobod ki, simán megbüntetnek

- Ha a mosógép nem a kijelölt időpontban megy simán megbüntetnek

(és nem éjszaka 19:00 után ment)

- Kocsi egy nagyon kicsit a vonalon kintebb áll. simán megbüntetnek

Lényeg a lényeg, hogy nyugis, pedáns, kifogástalan mindenféle helyi szabállyal együtt kell élned, különben kellemetlenségekbe ütközöl.

Főleg olyanok véleménye érdekel, akiknek van tapasztalata.

Mennyire kell német nyelvterületen ezekre számolni?? vagy ilyen a kultúra? Ausztriára is igazak ezek vagy csak Németország és Svájc osztrákok nem ennyire "kockák"?

2022. szept. 18. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

(Németország) Nagyban függ attól, hogy milyen helyen laksz. Előzőleg kis 6 lakásos társasházban laktunk. Ott szigorúbb volt. Most egy nagy új építésű lakóparkban. Itt lazábbak.

Tény, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, de szerintem többnyire indokoltak.

Hadd reagáljak pontonként:

Erkélyen a növény csak a korlát magasságáig nöjjön, mert tiltja a házszabályzat, ha magasabbra nő már mm-el simán megbüntetnek => ilyen szabályról még nem hallottam. Ellenben nálunk csak olyan virágláda lehet, ami nem a korláton kívül van.

- Póló nélkül viszed le a szemetet saját kukádba nyáron azért is => erre sincs szabály, de itt senki nem mászkál póló nélkül

- Este 22 után ne kapcsold fel a villanyt (előfordulhat, hogy tiltja a házszabályzat) => Soha nem hallottam ilyet

- Ne dugj túl hangosan (mert tiltja a házszabályzat, hallottam már olyat, akikre ezért ráhívták a rendőröket) => leírva sehol nem láttam, de mondjuk full érthető, hogy nem akar az egész utca téged hallgatni

- Ha túl hangosan ugat a kutyád simán megbüntetnek => ez így van, de a két ország kutyatartási kultúráját és szabályait nem lehet egy lapon említeni

- Ha PET palackon rajtahagyod a kupakot és úgy dobod ki, simán megbüntetnek => ez megint nem igaz, a pet palackot vissza váltják, kupakkal együtt

- Ha a mosógép nem a kijelölt időpontban megy simán megbüntetnek => ez olyan helyen jellemző, ahol közös mosókonyha van

(és nem éjszaka 19:00 után ment)

- Kocsi egy nagyon kicsit a vonalon kintebb áll. simán megbüntetnek => ha emiatt a szomszéd nem tud beállni, akkor full érthető, de amúgy soha nem hallottam olyat, hogy valakit ezérz megbüntettek volna

2022. szept. 18. 22:21
 2/3 anonim válasza:
89%

németországban élek 5 éve

A németek valóban kockák de ilyenekről még nem hallottam, a növényről pláne nem. A kutya jogos LEHET. A legtöbb PET palackon legalább negyed euró betét van úgyhogy nem szokás csak úgy kidobni és amúgy sem áll minden kuka előtt egy rendőr/csendőr/köztrületfelügyelő vagy ilyesmi hogy te most hogy dobod ki a palackot. Mivel a németek nem tudnak vezetni (tisztelet a kivételnek) ezért a parkolóhelyek általában olyan nagyok hogy egy kukásautó is beférne. Ezen kívül Németországban sok törvény/szabály tartományonként (Bundesland) erősen eltér.

uff én írtam

2022. szept. 18. 22:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Több mitn 25 éve élek Németországban, de a "szabályaidról" eddig még nem hallottam.

Szerintem valaki hülyének nézett, te meg elhitted!

2022. szept. 18. 22:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!