Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A török színésznők szoktak...

A török színésznők szoktak szőrtelenítení?

Figyelt kérdés

2022. szept. 5. 18:32
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem persze. Legalábbis én még egy török színésznő hóna alatt se láttam szőrt soha.
2022. szept. 5. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is. Eléggé európai módra élnek Isztambulban. Jelen van náluk a nyugat összes "hírnöke" McDonald's-tól Coca Cola-ig.
2022. szept. 5. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Ezt nem tudom, de az iszlám világban régóta szokás. Igaz, hogy regényben olvastam, de ott arról volt szó, hogy férjes asszonynak hetente kell, özvegyasszonynak kéthetente, szűz lánynak három hetente.
2022. szept. 7. 22:20
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
Miért ne? Ahogy elnéztem Törökország egész “modern” felfogású ország lett az évek alatt. Én legalább is még egyetlen egyszer sem láttam hogy egy török sorozatban szőrös lett volna a főszereplő színésznő(k) lába, karja vagy bármilye
2022. szept. 8. 07:50
 5/6 anonim ***** válasza:
82%
Törökország muszlim ország, az iszlám pedig előírja a szőrtelenítést. Szóval ja.
2022. szept. 8. 10:04
 6/6 Prince de Bretagne válasza:
72%

Az Iszlàmnak több értelmezése és àgazata van tehàt

Attól függ.

A) A hónalj alatti vagy a publis szőrzetére vonatkozóan:

A hónalj alatti szőrösödést legalább negyven nap letelte előtt kötelező (wajib) eltávolítani. És ennek a legjobb módja a szőrtelenítés, mert ezek a jól ismert hadith ("natf ul-ibit", többek között al-Bukhârî) szavai. A borotva használata azonban itt is teljesen lehetséges a tudósok szerint.

A magánrészek közelében talált szőrszálakat is kötelező (wajib) eltávolítani, a fent említett feltételekkel, kivéve, hogy itt a legjobb a borotva használata, mert ez a hadísz szava ("al-istihdâd" "), bár a tudósok szerint itt is lehetséges a szőrtelenítés.

-

A test többi részével kapcsolatban:

A Próféta (béke legyen vele) Isten irgalmától (= la'ana) távol álló emberek számos kategóriáját nyilvánította, beleértve a "szőrüket eltávolító nőket" ("al-mutanammisât") (al-Bukhârî és Abu Daoud beszámolója szerint többek között).

2022. szept. 10. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!