Ha a 20. század első felében élnétek, milyen foglalkozást űznétek szívesen?
1920-1950 közötti időszakra gondolok.
Kezdem, én szívesen foglalkoznék a telekommunikáció kezdetleges formáival:telefonoközpontos operátor, távírdász, esetleg gyors- és gépíró.
Az 50-es éveket hagyd ki. Gyilkos diktatúra volt.
Én asztalos lettem volna.
A "telefonoközpontos operátor, távírdász, esetleg gyors- és gépíró.
" Az Kb. mint ma a sor mellett állni... Logisztikai, szállítmányozási területet választanék.
Tolmács lennék Amerikában vagy Kanadában. A forradalom idején rengetegen menekültek innen többek között a fenti országokba, és igaz hogy segített az állam munkát és szállást találni, de amíg az angol nyelvet el nem sajátították, addig elkelt nekik a segítség.
Édesanyám is 17 évesen menekült Kanadába a forradalom és egy részeges agresszív nevelőapa miatt.
Nagyon sokat mesélt a háborúról, aztán később a
kanadai megpróbáltatásairól és a kalandjairól, de sajnos már semmit sem tudok kérdezni tőle, mert itt hagyott engem örökre. :(
Remélem, hogy egyszer elérhetővé válik számunkra is az időutazás, én azonnal repülök vissza az amerikai 50-es évekbe, fiatal anyukámat is viszem magammal a Rock and Roll korszakba. Élőben láthatnánk és hallhatnánk Elvist, Chuck Berry-t, Chubby Checkert és a többi igazi sztárt. A csapból is a rock and roll folyna és édesanyám velem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!