Mely országokban szokás még, hogy az emberek találkozáskor puszit adnak egymásnak?
Figyelt kérdés
2010. szept. 11. 20:44
1/11 anonim válasza:
francia fiataloknál eléggé, oroszoknál, szlávoknál tapasztaltam, közel-keleti népek, törökök is ha jól tudom.
Amúgy magyarkonál ez annyira nem volt szokás a közelmúltig.
2/11 anonim válasza:
Jaja, én is az oroszokat, szlávokat és a törököket tudom.
3/11 anonim válasza:
Én voltam Bécsben, ott szájon puszilták egymást a lányok...persze csak a nagyon jó barátnők, a többiek csak arcra...
Szerintem elég undorító volt, de mindegy :D
4/11 anonim válasza:
Keleten, az ukránoknál és az oroszoknál az is szokás, hogy férfiak csókolják meg egymást, sőt szájon.
Sőt, ez nagyon Kelet-Magyarország, Kelet-Felvidék, Kárpátalja egyes vidékein is divat, főleg a család férfirokonai között is.
Nincs ebben semmi "undorító". Ahogy egy kézfogás sem lehet "visszataszító". Nem kell büdösnek lenni és akkor nincs semmi baj. Ez egy helyi specialitás, és kész.
5/11 anonim válasza:
Utolsó: tudtommal ilyen már eléggé régóta nincs.
6/11 anonim válasza:
Utolsó előttinek: honnan veszed,h a férfiak szájon puszilják egymást?? Ukrajnában élek,egyáltalán nincs itt ilyen szokás!!! A férfiaknál ált.sima kézfogás van,de van egy régi hagyomány,h 3 puszival köszönnek egymással (férfiak,nők egyaránt) Barátnőknél puszival köszönés nagyon jellemző,szájrapuszi a legjobbaknál... Jah,amúgy a válaszom Ukrajnára és Oroszországra vonatkozik!
7/11 anonim válasza:
Svajcban is szokas. Itt is 3 puszit adnak egymasnak a baratok es ismerösök.
8/11 anonim válasza:
hát, ha nagyon jó barátnőmmel régen találkoztam akkor 3puszi arcra. de itthon is látok olyanokat akik szájrapuszival üdvözlik egymást.
9/11 anonim válasza:
Ha cuki aza valak, akk itt is szokásom.
10/11 anonim válasza:
Egész Dél-Amerikában szokás. Kézfogás közben kell egy puszit adni, fiúnak lánynak egyaránt. De csak egyet! Még akkor is megpusziljuk az illetőt ha nem is ismerjük. A jóbarátok ölelkeznek és/vagy adnak szintén egy puszit. Itt nincs különbség lány és fiú üdvözlés között, mindenki puszilkodik mindenkivel. Ha nem adsz puszit irtó nagy bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!