Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért van az, hogy az amerikai...

Miért van az, hogy az amerikai filmekben mindig megszólítják az új lányt/srácot az iskolában, és elkezdenek haverkodni vele, itthon pedig sosem történik ez?

Figyelt kérdés
Úgy általánosságban miért van az, hogy itthon nem barátságosak meg összetartóak az emberek? Valahogy ami nekem hiányzik, az az érdeklődés. Nem érdeklődnek az emberek őszintén a másik iránt. Más, aki élt külföldön nem érzi ugyanezt? Itthon valahogy nincs meg az a barátkozás, nyitottság az új emberek felé...
2022. febr. 18. 23:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

" Pl Ausztráliában is bemész egy boltba és nem csak az van, h kiszolgálnak, hanem elkezd az eladó beszélgetni veled"

Biztos a felszínes jópofizás része a kultúrájuknak. Ettől függetlenül nincsen semmilyen hozzáadott értéke.

2022. febr. 20. 17:55
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Amerikaban nyitottabbak az emberek, konnyebb ismerettsegre szert tenni de nehez baratsagokat kialakitani. Siman lehet hogy pl a munkahelyen jol elbeszelgetsz emberekkel, odajonnek bemutatkozni de nagyon ritka ha abbol baratsag lesz.

Magyarorszagon viszont az emberek nem nyitnak a masik fele, nehez uj tarsasagba beilleszkedni. Viszont a sajat tarsasagodon belul mar konnyen tudsz baratkozni az emberekkel. Ez a nagy kulonbseg.

Amugy amerikaban sem mindenki baratsagos es nyitott. Az elso munkahelyemen kint volt kb 200 ember az epuletben de kozuluk kb 10 volt kozvetlen kollega/felettes, a tobbet is lattam rendszeresen de koruluk csak nehany jott oda bemutatkozni, nagy reszuk nem is koszont.

Vannak akik erdeklodnek feloled mert kulfoldi vagy es erre felenk latin-amerikaiakon es indiaiakon kivul mas kulfoldivel ritkan fut ossze az ember. Mas allamrol nincs tapasztalatom de pl NYC vagy Fl-ban sokkal vegyesebb a tarsadalom, sokkal nagyob esellyel futsz ossze magyarral is es ott gondolom az emberek is jobban megszoktak hogy van ukran kollega, torok szomszed, stb.

A miertjet nem tudom hogy miert nyitottabbak. Mas kultura, mas neveltetes, mas oktatas. Masreszt ha azt latod hogy idegenek beszelnek hozzad 1-2 szot pl a postan akkor neked sem lesz fura ha idegenhez beszelsz. Magyarorszagon azt hinnek hogy rosszban santikalsz.

2022. febr. 20. 21:48
 13/19 A kérdező kommentje:

"Magyarorszagon azt hinnek hogy rosszban santikalsz."

Na, és nekem pontosan ezzel van a bajom. Mo.-n miért van az, hogy mindenki látens idegbeteg meg paranoiás? Hollandiában is azt láttam, hogy tök simán megszólítottak egy villamoson vagy egy étteremben a mellettem ülők. Itt meg ha odamész az utcán valakihez, azt hiszi, ki akarod rabolni.

2022. febr. 21. 12:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Na igen. M.o-on elképzelhetetlen:

LA-ben buszon megkérdezte valakit, hogy hol kell leszálnom a tengerparhoz. Percek alatt az egész busz beszállt a vitába: honnan jöttem, jó nekem, mert most ocsó a dollár, stb. Mit akarok megnézni, ott száljak le; ne ott, mert ott sok a hajléktalan, stb.

Egész jól elvoltunk, amíg le nem száltam.

Máshol: Wahingtonban telefonon foglaltam szállodát.

Taxival mentem, fekete sofőr.

Útközben beszélgettünk, választásokról, stb.

Odaértünk a szállodához. Mondta, hogy nem biztonságos, csak az utcafronton fogadjunk el szobát.

Bementem, megnéztem, rájöttem, hogy még az utcafronton sem.

Kérdeztem a taxist, hogy ismer-e valami biztonságosabb szállodát. Elvitt egy kisebb szállodába, segített behozni a böröndöket a recepcióra.

A recepciós előkapott valami fegyvert -úgy nézett ki, mint egy lefűrészelt csövű puska.

-Get out! (Ki innen!) mármint a sofőr.

Mondta, hogy csak segíteni akart nekünk.

-Nem kell nekik segítség, ki innen!

A sofőr kiiszkolt, a parkolóban elnézést kértem és kifizettem.

2022. febr. 21. 13:19
 15/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: azta, ez DC-ben történt? (Gondolom, nem Washington államról van szó.) Ennyire rossz ott a helyzet?
2022. febr. 21. 18:57
 16/19 anonim ***** válasza:

Igen. Valahol a CIA központ környékén.

Már jó néhány éve, még a BLM mozgalom előtt.

2022. febr. 21. 23:27
 17/19 A kérdező kommentje:
Az igen.
2022. febr. 22. 00:14
 18/19 anonim válasza:

#16 Szerinted nem lehet, hogy személyesen ismerte a csávót?

Ez túl random viselkedés ahhoz, hogy mindenkivel eljátssza ezt.

2022. ápr. 5. 17:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem ismerte. Vannak helyek, ahol nagyon "nem kedvelik" a feketéket -máshol meg a fehéreket.

Miami egy elit negyedében bementünk egy villa udvarába valamit megnézni. Kérdeztem ottani ismerősömet:

-Nem fognak lelőni?

Válasz:

-Ha feketék lennénk, igen.

2022. ápr. 5. 23:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!