Miért van az, hogy az amerikai filmekben mindig megszólítják az új lányt/srácot az iskolában, és elkezdenek haverkodni vele, itthon pedig sosem történik ez?
" Pl Ausztráliában is bemész egy boltba és nem csak az van, h kiszolgálnak, hanem elkezd az eladó beszélgetni veled"
Biztos a felszínes jópofizás része a kultúrájuknak. Ettől függetlenül nincsen semmilyen hozzáadott értéke.
Amerikaban nyitottabbak az emberek, konnyebb ismerettsegre szert tenni de nehez baratsagokat kialakitani. Siman lehet hogy pl a munkahelyen jol elbeszelgetsz emberekkel, odajonnek bemutatkozni de nagyon ritka ha abbol baratsag lesz.
Magyarorszagon viszont az emberek nem nyitnak a masik fele, nehez uj tarsasagba beilleszkedni. Viszont a sajat tarsasagodon belul mar konnyen tudsz baratkozni az emberekkel. Ez a nagy kulonbseg.
Amugy amerikaban sem mindenki baratsagos es nyitott. Az elso munkahelyemen kint volt kb 200 ember az epuletben de kozuluk kb 10 volt kozvetlen kollega/felettes, a tobbet is lattam rendszeresen de koruluk csak nehany jott oda bemutatkozni, nagy reszuk nem is koszont.
Vannak akik erdeklodnek feloled mert kulfoldi vagy es erre felenk latin-amerikaiakon es indiaiakon kivul mas kulfoldivel ritkan fut ossze az ember. Mas allamrol nincs tapasztalatom de pl NYC vagy Fl-ban sokkal vegyesebb a tarsadalom, sokkal nagyob esellyel futsz ossze magyarral is es ott gondolom az emberek is jobban megszoktak hogy van ukran kollega, torok szomszed, stb.
A miertjet nem tudom hogy miert nyitottabbak. Mas kultura, mas neveltetes, mas oktatas. Masreszt ha azt latod hogy idegenek beszelnek hozzad 1-2 szot pl a postan akkor neked sem lesz fura ha idegenhez beszelsz. Magyarorszagon azt hinnek hogy rosszban santikalsz.
"Magyarorszagon azt hinnek hogy rosszban santikalsz."
Na, és nekem pontosan ezzel van a bajom. Mo.-n miért van az, hogy mindenki látens idegbeteg meg paranoiás? Hollandiában is azt láttam, hogy tök simán megszólítottak egy villamoson vagy egy étteremben a mellettem ülők. Itt meg ha odamész az utcán valakihez, azt hiszi, ki akarod rabolni.
Na igen. M.o-on elképzelhetetlen:
LA-ben buszon megkérdezte valakit, hogy hol kell leszálnom a tengerparhoz. Percek alatt az egész busz beszállt a vitába: honnan jöttem, jó nekem, mert most ocsó a dollár, stb. Mit akarok megnézni, ott száljak le; ne ott, mert ott sok a hajléktalan, stb.
Egész jól elvoltunk, amíg le nem száltam.
Máshol: Wahingtonban telefonon foglaltam szállodát.
Taxival mentem, fekete sofőr.
Útközben beszélgettünk, választásokról, stb.
Odaértünk a szállodához. Mondta, hogy nem biztonságos, csak az utcafronton fogadjunk el szobát.
Bementem, megnéztem, rájöttem, hogy még az utcafronton sem.
Kérdeztem a taxist, hogy ismer-e valami biztonságosabb szállodát. Elvitt egy kisebb szállodába, segített behozni a böröndöket a recepcióra.
A recepciós előkapott valami fegyvert -úgy nézett ki, mint egy lefűrészelt csövű puska.
-Get out! (Ki innen!) mármint a sofőr.
Mondta, hogy csak segíteni akart nekünk.
-Nem kell nekik segítség, ki innen!
A sofőr kiiszkolt, a parkolóban elnézést kértem és kifizettem.
Igen. Valahol a CIA központ környékén.
Már jó néhány éve, még a BLM mozgalom előtt.
#16 Szerinted nem lehet, hogy személyesen ismerte a csávót?
Ez túl random viselkedés ahhoz, hogy mindenkivel eljátssza ezt.
Biztos, hogy nem ismerte. Vannak helyek, ahol nagyon "nem kedvelik" a feketéket -máshol meg a fehéreket.
Miami egy elit negyedében bementünk egy villa udvarába valamit megnézni. Kérdeztem ottani ismerősömet:
-Nem fognak lelőni?
Válasz:
-Ha feketék lennénk, igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!