A néptáncosok nyáron is vesznek fel harisnyát?
A kislanyokon nincs.
A felnotteken bugyi sincs nyaron.
Igen, hiszen a nőknél a fehér harisnyanadrág hozzátartozik a népviselethez.És akármilyen meleg van, felveszik.Ki lehet benne bírni azt a pár órát.Ráadásul a pamutharisnyát veszik fel, mert az tartósabb, mint a nejlon.Amikor én sulis voltam,(bő 30 éve), akkor még az a régimódi patentkötésű, bordázott harisnyanadrágokat viselték, természetesen fehéret.Igen, amilyet mi is hordtunk oviban, suliban,mert az ünnepi alkalom megkívánta az öltözethez.Én annak ellenére is szerettem hordani,hogy a térd, meg a lábfejemen gyűrődött, másszóval harmónikázott.De mivel már 20 éve sajnos nem gyártanak ilyet Magyarországon, így a néptáncosok is áttértek a sima felületű,kötött harisnyanadrágokra.
Én nehezen tudnám elképzelni a nepviseletet, néptáncot fehér harisnya nélkül!
3.válaszoló vagyok!Ilyen fehér harisnyát(ez nyersfehér színű) hordtak régebben a néptáncosok, még a melegben is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!