Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az ázsiaiak tényleg ilyen...

Az ázsiaiak tényleg ilyen tartózkodóak?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam/olvastam már, és a drámákban is láttam, hogy a japánok, koreaiak alig teremtenek fizikai kapcsolatot a partnerükkel, alig csókolóznak, keveset sz.xelnek, sőt, hogy még kb 30 évesen is nagyon gyarkan szűz valaki.

Nem tudom, ezeknek mennyire adjak alapot.

Valakinek van erre jobb rálátása?

#Ázsia #Japán #Korea #Fizikai kapcsolat
2021. febr. 1. 11:04
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Embertől függ, de a többségük valóban ilyen. Ez pedig ugye a neveltetésük és a hagyományok miatt alakult így.
2021. febr. 1. 11:12
 2/10 anonim válasza:
61%

Hát azért nem kell őket félteni, bőven van köztük is rengeteg f-boy (főleg a fiatalabbak között) rengeteg ázsiaival beszélek és szerintem nem olyan visszahúzódóak és tartózkodóak mint a sztereotípiák szerint, még talán könnyebb is velük új kapcsolatot kötni, mint 1-2 magyarral.

Inkább azzal vannak a bajok, hogy nem vállalják fel az érzéseiket, és nem is tudják kezelni, mert mindig is arra voltak nevelve, hogy elfojtsák őket (ezáltal pl egy kisebb konfliktus is borzasztó lehet velük, mert sokszor saját magukban sem tudják kezelni a saját problémáikat)

2021. febr. 1. 11:34
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
2. Teljesen egyezik a meglátásunk. Én is pont ezeket tapasztaltam, bár nyilván biztos van kivétel, de ha már a kérdezó is sztereotípiákról kérdez...:Ddd
2021. febr. 1. 16:44
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Ha a japánok és koreaiak nem szexelnének, akkor nem lennének az országaik tele love motelekkel, ahova dugni járnak, mert a szülői házba nem vihetik haza a partnerüket.

Ráadásul Dél-Korea területe alig nagyobb, mint Magyarországé, ellenben a népességük ötszöröse (!!!) az itteninek! Szóval ha itt valaki nem szexel, akkor azok a magyarok!

2021. febr. 4. 23:47
 5/10 anonim ***** válasza:
37%

A szaporaság és a szexuális aktivitás nem feltétlen vág egybe a mai világban. Bár pl Japánban kissé fura a helyzet, a remek korai szexuális felvilágosítás ellenére is.

Elsősorban társadalmi hatásra tartózkodóak Japánban, de Kínában sem szokás az utcán csókolózni, Japánról tudok inkább valamelyest.

Japában a fiatalok ismerkedési lehetősége eléggé korlátozott, mert az iskolai élet is túl van szabályozva, nem lehet a fiataloknak love hotelekbe járni, mert a kiközösítést egy olyan országban, mint Japán, nagy súllyal bír, aki meg kiskorú, és love hotelbe jár, azt általában kinézik.

Nos, az iskolában meg nem csókolózhatnak, az utcán se. Otthon a szülők se nagyon szexelnek, összetett oka van, pl a férj munka után köteles inni menni a főnökkel, utána a többségük munkásszállón alszik, alig van együtt az asszonnyal a férj, a kiskorú nemigen vihet haza ellentétes neműt, és eleve az otthoni flörtöt nem nézik jó szemmel a szülők, és ha végre otthon a férj, sok esetben az asszonnyal elmennek love hotelve szexelni, ők sem otthon teszik.

A fiataloknak Japában tehát inkább csak titokban van lehetősége flörtölni, nincs igazán Japánban kultúrája a flörtölésnek, a szabályoknak annál inkább, és kilógni se szeretnek, társadalmi nyomás miatt.

A fentiek csak az okok egy része, ezekből kifolyólag -mivel legalább az 80%-uk továbbtanul felsőoktatásban vagy máshol- tovább folytatódnak ezek a szabályok, legfelejebb annyi engedmány van, hogy már mehet love hotelbe, de a sok tanulás miatt, meg amiatt, hogy tini korban nem alapozták meg a flört tapasztalataikat, nemigen változik a szokásuk.

Mire 24-25 évesek, meg jön a taposómalom a munkahelyen, és ezért átlag 28-35 évesen veszítik el a szüzességüket a legtöbben Japánban, a 0-30 éves koruk között, meg látható, milyen visszafogó hatások érik őket szexuálisan, ami megalapozó jellegű.

Kivétel erősíti a szabályt, mindenesetre ezek egységes társadalmi hatások Japánban.

Add hozzá, hogy ott is főeg a szubtrópusiak (pl tokióiak) és a trópusiak temperamentumosabbak, és az ő vágyaik ugyanúgy kordában vannak tartva (elnyomva) társadalmilag...

Tehát ez nem népi sajátosság, hanem társadalmi hatás. (Külön téma volna, hogy miért úgy alakult a társadalom... vulkanikus terület, földrengés súlytotta, nagy a fegyelem emiatt is, sok a szabály a túlélésért, aztán jöttem az amcsik 150 éve, stb stb.)

A tartozkodó mivoltuk mindevvel, meg az egyéniség elnyomásával is magyarázható egüttesen. Ezek tehát főleg társadalmi okokra vezethetőek vissza, melyeknek a családi berendezkedésre, az iskolai és munkahelyi életre is nagy a hatása.

2021. febr. 7. 01:11
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

#4 "Ráadásul Dél-Korea területe alig nagyobb, mint Magyarországé, ellenben a népességük ötszöröse (!!!) az itteninek! Szóval ha itt valaki nem szexel, akkor azok a magyarok!"

Ne haragudj, de ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyit szexelnek. A lakosságuk a múltban nőtt meg ennyire, nem most. Sőt, ha ez alapján vizsgálnánk, akkor fordított eredmény jönne ki, mivel manapság a népességük nekik is fogy és a társadalmuk öregszik, még súlyosabban mint nálunk.

2021. febr. 9. 17:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Japánról nem tudok sok mindent,de Korea szerintem egyáltalán! nem vissza fogott szex terén.

Folyton csak azt olvasom és azt hallom,hogy mennyi a szex éhes pasas este az utcákon ott,meg hogy a nőknek mennyire kell vigyázniuk az öltözködéssel/megjelenéssel mert nagy az erőszak veszélye. A másik pedig az előttem fent említett Love Hotelek, ahová szórakozni járnak a fiatalok. Szóval igen,szerintem Korea nem az a vissza fogott ország,nem minden a sztereotípia. Bár a prostitúció illegális, mégis nagyon sokan vannak, pláne az Itaewon negyedben (itt most kivételesen Szöulról beszélek, mert arról olvastam,ebben a bizonyos negyed szerűségben szinte minden péntek este buliznak és isznak az emberek, nyilván ezért vannak ott örömlányok is)

Tehát nem,nem olyan ártatlanok egyébként a koreai emberek. (Többi ázsiai országról nem igazán tudok mit mondani, még ezt sem tudnám ha nem lennék kpop rajongó és a műfaj nem rángatott volna bele a kultúrájukba meg az ilyen dolgokba)

2021. febr. 20. 12:49
 8/10 Lara84 válasza:
7-es...érdekes, mert én meg úgy tudom, hogy a világon Koreában a legnagyobb a közbiztonság. :)
2021. júl. 13. 03:04
 9/10 anonim ***** válasza:
62%

Nos tévedsz utolsó,nem egy tiktok videót láttam már arról hogy külföldi nők voltak Koreába és sírva számoltak be arról,hogy a férfiak hogy nyúltak be a szoknyájuk alá,követték őket ameddig csak lehetséges volt és mi egyéb.

#7-es voltam:)

2021. júl. 14. 12:53
 10/10 Lara84 válasza:
9es...én meg ott éltem 2 évig, munkából nem egyszer mentem haza este 10-11kor és SOHA senki még csak hozzám sem szólt...nem azt mondom, hogy nem történhet meg. Biztosan meg is történik, amit írsz, de ettől még Korea az egyik legbiztonságosabb ország :)
2021. júl. 15. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!