1/6 Fsms válasza:
Sztálin is megmondta, h a román nem nép, hanem foglalkozás. Elvették Erdélyt, állandóan átálltak a másik oldalra , mindig cserben hagytak szövetségeseiket.
2/6 anonim válasza:
Nekem semmi bajom a románokkal.
Különbséget kell tenni a normális civil emberek, és az állandóan politizáló, feszültséget szító “nagyokos” réteg között mind magyar, mind román oldalon.
Szerintem a románoknak pl. sokkal szimpatikusabb és tehetségesebb hírességeik vannak, nem olyan felkapaszkodott botrányhősök, mint itthon, akik a nulla produktumot verik nagy dobra.
3/6 anonim válasza:
annak ellenere hogy nyilvan en is sajnalom hogy Trianon megtortent, plane hogy a csaladom fele erdelyi, nem utalom a romanokat, mert felfogom hogy a ma elok nem tehetnek arrol hogy mi tortent. azokat en sem szeretem akik eroszakosak es magyargyulolok, de ez nem nezetisegfuggo
4/6 anonim válasza:
1
Na megjött az agymosott nagymagyar, Horthy huszár.
Nem elvették Erdélyt, hanem a franciák nekik ítélték.
A győztes oldalra álltak (ami egy háborúban a legjobb döntés és a magyarok csak irigyek a román okra, mert Horthy bár akart, nem tudott időben kiugrani).
5/6 anonim válasza:
Ami a legjobb, hogy a székelyek a magyarok és a románok Erdélyben nagy általánosságban békében élnek, a feszültséget a moldáv, a havasalföldi románok és a anyaországi magyarok keltik.
6/6 anonim válasza:
5-nél a pont! Így van. Én erdélyi magyar vagyok és abszolút semmi bajom nincs a románokkal. Ugyanolyan (ha nem jobb, mint egyes magyarok!!) emberek, mint a magyarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!