Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mikor szokták azt csinálni a...

Mikor szokták azt csinálni a lányok, hogy egy tálba írnak egy csomó férfi nevet és ami kijön az lesz a férjük?

Figyelt kérdés
Gyerekként még anno a mamámnál csináltunk ilyeneket, de már nem emlékszem rá és nem tudom kitől megkérdezni sajnos
2020. dec. 5. 03:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%
Húsvét vagy valami ünnepkor
2020. dec. 5. 03:50
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Akkor, mikor unatkoznak, és nem tudják mással elütni az időt. Hasonló, mint a fiúk körében mondjuk az autóskártyázás.
2020. dec. 5. 03:51
 3/12 anonim ***** válasza:
4%
10 éves kor alatt bármikor.
2020. dec. 5. 06:33
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Régi szilveszteri szokás, akár az ólomöntés.
2020. dec. 5. 07:19
 5/12 A kérdező kommentje:

Oh god, az első 3 válaszoló baromi buta🤦🏻‍♀️

#4, köszi!

2020. dec. 5. 10:31
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Szilveszterkor.
2020. dec. 5. 13:51
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
#5: Miért is? Nálunk is divat ez, de nem kapcsolódik semmihez. Random csinálják a lányok, mikor kedvük van. Ennyi erővel le butázhatod az összes amerikai embert is, mert nekik nem a Jézuska viszi az ajándékot. Más táj, más szokás.
2020. dec. 5. 15:05
 8/12 A kérdező kommentje:

#7, láttad, hogy a népszokások témába írtam?

Nem azt kérdeztem, hogy ti mit szoktatok csinálni otthon, hanem konkrétan, hogyan van ez a szokás. Annyira elegem van, hogy ezen az oldalon minden kérdésnél kell lennie valakinek, aki kötekedik -.-“

2020. dec. 5. 18:13
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
#8: Ha én azt kérdezném, hogy mikor szoktak az emberek autót vezetni, mire te azt válaszolod, hogyha el akarnak menni valahova, majd én meg leírom, hogy de buta vagy, mert akkor is szoktak ha akarnak egy jót autózni, akkor szerinted igazam van? Nincs. Nincs, mivel a cél nélküli autózás már úgy 2 évtizede (amióta a legtöbb utcai autó dögunalmas) kikopott a közszokások köréből, tehát az egykori szokások megváltoztak, át kell mindenkinek értékelnie a cselekményt a fejében. A te kérdés ugyan ez. Népszokás volt a névhúzás? Igen. Most az? Nem. => Már nem népszokás, nem is úgy kell hozzáállni. Ha múlt időben tetted volna fel a kérdésed, vagy elfogadnád hogy ez ma már nem kötődik semmilyen ünnephez, akkor minden rendben lenne.
2020. dec. 5. 19:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Látod pontosan itt van a probléma. Attól, mert te nem csinálod vagy a környezeted, miért vagy benne biztos, hogy más nem? Aki ismeri ezt a szokást, az nyilván tudta, hogy mire gondolok, aki nem az nem, amivel nincs gond, hisz én sem emlékeztem minden részletére, de feleslegesen minek kell kommentálni? Ez ugyan olyan magyar szokás, minthogy karácsonykor halat eszünk, húsvétkor meg sonkát, nem értem miért kell lefikázni. Gyerekként a mamámmal csináltunk ilyet és emlékezetes maradt, jól éreztük magunkat. Ha most neki állok ilyet csinálni a kislányommal, nyilván nem fogja azt mondani 8 évesen, hogy márpedig nem, mert ilyet az emberek már nem csinálnak!
2020. dec. 6. 09:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!