Miért nincsenek nagyon öreg cigányok?
Ha már a magyar nyelvvel példálózol, akkor legyen már egy kis önkritikád is, mert hányadék, amit idegépelsz.
Amúgy ez részben genetika is. Ha megnézed, a gyerekek hamarabb serdülnek, előbb jön a bajusz, stb..., 30 évesen már 40 - nek néznek ki. Meg persze az életvitel is közre játszik.
Én ezt nem figyelem, de ha csak simán az emlékezetem alapján nézem, akkor én sem emlékszem sokra, sőt talán egyre sem. Viszont lehet az is, hogy kevésbé kimozdulós szokásaik vannak, és csak nem mozognak annyit kültereken. Ezt viszont így látatlanban nem tudjuk kitalálni.
Fontosnak tartanám a kérdéshez hozzátenni, hogy ez szerintem nem ledegradálóan értendő kérdés. Csak mert gondolom sokan eleve úgy értelmezik.
Ebben azt nem tudjuk, hogy kevesebbet mozognak-e utcákon, mert ha igen, akkor az is lehet egy magyarázat rá. Csak nem látunk be az otthonaikba. Ha jól tudom statisztikát tilos így népcsoportonként kiadni, pedig nyilván elkészül az is.
13
"Viszont lehet az is, hogy kevésbé kimozdulós szokásaik vannak"
Így igaz, a helyi temetőben mozdulatlanul fekszenek!
15
Lehet, de valószínűleg ez az egyetlen magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!